Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Dell lanseaza un nou notebook

Dell a anunţat astăzi lansarea unui nou notebook: Latitude D520, conceput pentru a spori productivitatea companiilor de dimensiuni mici şi a instituţiilor de învăţământ din zona EMEA, ca şi pentru a le permite acestora să-şi folosească optim bugetele de tehnologie.

Latitude D520 este disponibil începând de la preţul de 948$/ 795€, acest preţ neincluzând TVA şi taxele de livrare. Datorită performanţei ridicate a procesoarelor dual-core, design-ului industrial nou, carcasei rezistente din aliaj de magneziu şi greutăţii care porneşte de la 2,38 kg1, noul Latitude D520 se recomandă drept un mix de mobilitate, stil, fiabilitate, flexibilitate şi performanţă. La configurarea sistemului, utilizatorii pot opta pentru procesor Intel® Core™ Duo sau Celeron® M, pentru afişaj de 14,1” sau 15” şi pentru capabilităţile dorite de conectivitate Wi-Fi. 

Pentru companiile de dimensiuni mici, deosebit de utile se vor dovedi configuraţia cu acumulator dublu – care permite utilizarea îndelungată a notebook-ului, fără necesitatea reîncărcării – şi microfonul integrat pentru aplicaţiile VoIP. Instituţiile de învăţământ care dezvoltă centre educaţionale interactive, hi-tech, bazate pe computere şi alte tehnologii conexe vor aprecia portul integrat IEEE1394 şi porturile S-Video. Latitude D520 asigură, de asemenea, protecţia în timp investiţiei făcute, fiind conceput pentru compatibilitatea cu sistemul de operare Microsoft® Windows® Vista™2  şi cu noul standard Wi-Fi 802.11n.

Standardele de calitate şi fiabilitate RoadReadyTM ale Dell garantează că Latitude D520 este adaptabil şi rezistent – gata de funcţionare în orice mediu aţi dori să-l utilizaţi.

D520 este compatibil cu accesoriile comercializate începând din 2003 pentru gama de notebook-uri Latitude: inclusiv acumulatoare, docking station-uri, drive-uri optice şi adaptoare electrice.

Creat în conformitate cu programul Design for the Environment („Design pentru mediu”) al companiei Dell, noul sistem îndeplineşte cerinţele directivei Uniunii Europene privind restricţia utilizării substanţelor periculoase (RoHS).3

Pentru configurarea/punerea în funcţiune celor mai noi produse din gama Latitude, utilizatorii au la dispoziţie un punct unic de suport. Datorită acestor servicii unificate, clienţii Dell  pot economisi timp şi energie, concentrându-şi resursele asupra altor proiecte. Pentru informaţii suplimentare despre Latitude D520 şi produsele similare/conexe, vă rugăm să vizitaţi  www1.euro.dell.com/content/products/compare.aspx/latit?c=uk&cs=ukbsdt1&l=en&s=bsd.

Caracteristici tehnice Latitude D520:
·    Posibilităţi de alegere procesor: Intel® Core™ Duo (cu chipset Intel® 945GM) sau Intel® Celeron® M (cu chipset Intel® 915GML)
·    Posibilităţi de alegere afişaj: XGA de 14,1’’ sau 15’’ (1.024 x 768) sau SXGA+  de 15’’ (1.400 x 1.050)
·    Între 512MB şi 4GB de memorie DDR2 SDRAM partajată4 – 500/667MHz  
·    Posibilităţi de alegere hard-disk: 40 GB, 60 GB, 80 GB sau 100 GB.5
·    Conectivitate Wi-Fi configuraţie standard: Dell Wireless 1390 802.11b/g încorporat. Opţional: Intel® PRO Wireless 3945 802.11a/b/g sau Dell Wireless 1490 802.11a/b/g.
·    24X CD-ROM în configuraţia standard; opţional, una din unităţile optice 8X DVD-ROM, 24X CD-RW/DVD sau 8X DVD+/-RW6, cu un al doilea hard disk de 80GB5
·    Ethernet integrat 10/100 şi modem V92 de 56K7
·    Porturi: patru USB 2.0, IEEE 1394, port paralel, port serial, S-video, VGA, audio intrare/ieşire; un slot PCMCIA Type I/II
·    Posibilitatea de alegere între sistemele de operare Windows® XP Home sau Windows® XP Professional
·    Oferte opţionale de docking: D/Port Advanced Port Replicator, D/Monitor Stand şi D/View Notebook Stand
·    Garanţie limitată timp de un an şi service la sediul utilizatorului, asigurat a doua zi după semnalarea problemei
·    Dimensiuni: înălţime – 35,8 mm, lăţime – 338,3 mm, grosime – 273 mm

Notă către editori
1La greutatea de 2,38 kg, configuraţia D520 include un afişaj XGA de 14,1”, capabilităţi grafice Intel® GMA 950, Travel Lite Module şi acumulator cu patru celule. Greutatea diferă în funcţie de configuraţie şi de variaţiile intervenite în timpul procesului de producţie.

2Conform informaţiilor oferite de Microsoft®.
Specificaţiile pot fi schimbate. Conform cerinţelor Microsoft, computerele incluse în programul Windows® Vista™ Capable PC, trebuie să aibă procesor modern şi minimum 512 MB de memorie RAM. Deoarece acest sistem de operare şi driver-ele aferente nu au fost încă finalizate, Windows® Vista™ nu a fost testat pe toate configuraţiile posibile. Cerinţele Microsoft nu includ şi suportul computerelor compatibile Windows® Vista™  pentru interfaţa Aero; astfel, dacă nu sunt configurate la nivelul corespunzător de memorie şi grafică, este posibil ca anumite sisteme să nu permită decât utilizarea interfeţei de bază. Pentru a beneficia de funcţiile avansate ale sistemului de operare Vista™, Microsoft® recomandă sistemele configurate cu cel puţin 1 GB de memorie dual-channel (cu două module DIMM de câte 512 MB) şi placă video superioară, de exemplu ATI sau nVIDIA®.

3Notebook-ul Dell Latitude D520 este conform cu cerinţele directivei UE din 27 ianuarie 2003 privind restricţia utilizării anumitor substanţe periculoase.

4 Pentru grafică, pot fi alocaţi până la 224 MB din memoria sistemului, în funcţie de dimensiunea memoriei sistemului, precum şi de alţi factori. 

5 În cazul hard drive-urilor, GB înseamnă un miliard de bytes; capacitatea accesibilă efectivă variază în funcţie de mediul de operare.

6 Discurile inscripţionate cu această unitate pot fi incompatibile cu anumite unităţi şi playere existente; folosirea de medii de stocare DVD+R asigură cea mai largă sferă de compatibilitate.

7 Vitezele de descărcare (download) sunt limitate la 53 Kbps.  Vitezele de încărcare (upload) sunt mai mici (aproximativ 30 Kbps). Vitezele pot varia în funcţie de conexiune şi de marca modemului. Este necesară existenţa unei conexiuni telefonice analogice.

Despre Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptivă la cerinţele clienţilor săi, oferind tehnologie şi servicii inovatoare, considerate fiabile şi valoaroase de către utilizatori. Beneficiind de o poziţie unică, datorită sistemului său de vânzare directă, Dell înregistrează cele mai mari vânzări globale de sisteme dintre toţi producătorii de calculatoare din lume şi se situează pe poziţia a 25-a în topul Fortune 500. Veniturile companiei din ultimele patru trimestre se ridică la cifra de 56 miliarde USD. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitaţi www.dell.com. Pentru a primi noutăţi despre Dell, vizitaţi www.dell.com/RSS.

Bucuresti, 2.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *