free download 78 travel guides written by experts

DELL lanseaza noi solutii desktop

pentru simplificarea proceselor si reducerea costurilor si consumului

·    Patru noi platforme, inclusiv prima soluţie flexibilă de calcul Dell
·    Consum energetic redus cu 43%
·    Necesită cu peste 40% mai puţin timp de depanare faţă de sistemele similare produse de companii concurente
·    Sisteme desktop uşor de întreţinut şi depanat – prin activarea serviciilor necesar

Dell a anunţat astăzi lansarea unei noi game de sisteme desktop OptiPlex, alături de soluţii de calcul flexibile şi servicii care reduc costurile pe durata ciclului de viaţă al sistemelor desktop. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi: www.dell.com/seriousbusiness. 

“Fiind cel mai important furnizor mondial de sisteme desktop1, Dell înţelege importanţa simplificării mediilor IT ale utilizatorilor şi reducerea costurilor în fiecare etapă a ciclului de viaţă a sistemelor desktop” a afirmat Darrel Ward, director, Dell Product Group. “Potrivit agenţei Gartner, un sistem securizat şi bine gestionat poate reduce cu 42% din costurile de întreţinere, comparativ cu unul gestionat necorespunzător2. Noi dezvoltăm soluţii complete, mai uşor de gestionat, care oferă o siguranţă sporită şi permit un grad ridicat de flexibilitate în implementarea unor soluţii care nu se înscriu în modelele tradiţionale de calcul.”

Noile sisteme desktop reduc costurile de achiziţie şi gestionare

Noile sisteme desktop OptiPlex oferă soluţii inovatoare în ceea ce priveşte uşurinţa întreţinerii, depanării şi gestionării, oferind funcţii de securitate avansate şi de reducere a consumului energetic care le permit utilizatorilor să simplifice operaţiunile zilnice, reducând costurile de operare. Sistemele desktop din gama OptiPlex sunt foarte uşor de configurat, fiind concepute pentru a reduce costurile în zone cheie precum:
·    Stabilitate: setări personalizate integrate din fabrică şi preconfigurate; ciclu de viaţă al produsului de până la 36 de luni; platforme globale standard disponibile pentru anumite sisteme
·    Preocupări privind mediul: eficienţă energetică sporită; materiale plastice reciclate după utilizare; ambalaj reciclabil; eficienţă sporită a surselor de alimentare
·    Opţiuni de suport flexibile: Dell ProSupport este o gamă de servicii profesionale, bazate pe necesităţile specifice ale utilizatorilor, care include: personalizare în funcţie de nivelul de cunoştinţe tehnice, servicii de evitare proactivă a problemelor de funcţionare şi intervenţie rapidă pentru a asigura un uptime optimizat; asistenţă pentru aplicaţii şi tehnologii specializate şi suport pentru specialişti IT. Aceste soluţii reduc incidentele tehnice şi timpii de nefuncţionare a reţelei. Dell ProSupport include şi serviciile recent lansate de protecţie a activelor şi datelor.

În total, compania a lansat zece noi sisteme desktop – inclusiv sistemul de referinţă OptiPlex 960, cel mai avansat din punct de vedere tehnologic, care oferă securitate şi durabilitate superioare3. Dell a anunţat, de asemenea, lansarea primului său produs de tip “thin client”, sistemul OptiPlex FX160, foarte uşor şi cu un design elegant, precum şi introducerea pe piaţă a sistemului OptiPlex 760 pentru segmental cu adresabilitate extinsă şi a sistemelor desktop Essential 360.

Detaliile suplimentare includ:
·    OptiPlex 960 – permite o reducere cu 43% a consumului energetic, reducând costurile energetice faţă de generaţiile precedente de sisteme desktop OptiPlex4; depanare cu 28% mai rapidă faţă de un sistem comparabil de la HP şi cu 43% mai rapidă faţă de un sistem comparabil de la Lenovo5; tehnologie opţională QuietKit pentru reducerea zgomotului cu până la 60%5. Disponibil în trei tipuri de carcase (mini-tower, desktop şi small form factor), sistemul are un preţ de pornire de 584 euro.
·    OptiPlex 760 – oferă funcţii avansate de securitate, productivitate şi eficienţă energetică, dispune de capabilităţi de gestiune optimizate, iar depanarea necesită în medie cu 22% mai puţin timp faţă de un sistem comparabil de la HP şi cu 38% mai puţin timp faţa de un sistem comparabil de la Lenovo. Sistemul OptiPlex 760 este disponibil la un preţ de pornire de 439 euro.
·     OptiPlex 360 – oferă performanţa necesară utilizatorilor în dezvoltarea afacerilor şi sporeşte productivitatea punctelor de lucru. Sistemul este disponibil la un preţ de pornire de 349 euro.
·    OptiPlex FX160 – oferă suport pentru sisteme de operare integrate şi transferate prin fluxuri pentru implementarea sistemelor desktop virtualizate. Sistemul este disponibil la un preţ de pornire de 290 euro.    

Opţiuni multiple, flexibilitate şi control pentru medii desktop

Dell îşi extinde soluţiile de calcul flexibile (FCS), care include disponibilitatea la nivel global a fluxurilor desktop la cerere şi noua soluţie de virtualizare a sistemelor desktop. Soluţiile de calcul flexibile Dell sunt bazate pe reţea şi utilizează arhitecturi de calcul de virtualizare care oferă utilizatorilor opţiuni multiple şi un grad ridicat de flexibilitate, permiţând departamentului IT să deţină un control complet asupra datelor şi gestionării aplicaţiilor, fără a sacrifica performanţa sau productivitatea utilizatoprilor finali. Detaliipe privind soluţiile FCS Dell includ:
·    Flux video la cerere prin sistemul desktop – procesarea are loc pe sistemul desktop unde informaţiile sunt stocate pe un server partiţionat în centrul de date, sporind astfel performanţele video;
·    Desktop virtual extern – centrul de date găzduieşte mai multe sisteme desktop virtuale ale clienţilor, fiecare având maşina virtuală proprie. Acestea pot fi accesate de la distanţă prin intermediul mai multor dispozitve.
·    Staţie de lucru externă dedicată – soluţia PC-over-IP conectată la o staţie de lucru Dell Precision R5400 într-un centru de date destinat utilizatorilor care necesită perfomanţe superioare în medii nefavorabile sau care impun o siguranţă sporită.

Soluţiile de calcul flexibile Dell include componente hardware testate de specialişti şi optimizate, sisteme desktop, soluţii server, de stocare şi de reţea, precum şi software şi suport pentru soluţia completă. Serviciile Dell vor sprijini utilizatorii în evaluarea, conceperea, planificarea şi implementarea unei soluţii care vine în întâmpinarea cerinţelor specifice ale utilizatorilor.

Servicii concepute pentru simplificarea implementării şi gestionării sistemelor desktop

Dell a anunţat o gamă largă de servicii concepute special pentru reducerea costurilor pe durata ciclului de viaţă al sistemelor desktop, care simplifică implementarea, gestionarea, întreţinerea, depanarea şi reciclarea.

“Prin opţiunea de configurare personalizată Dell Global Services, ne putem asigura că sistemele OptiPlex sunt livrate utilizatorilor, acolo unde doresc aceştia şi atunci când doresc, cu aplicaţiile şi software-ul de sistem instalate din fabrică. Această soluţie poate reduce cu până la 87% timpul necesar instalării acestora de către administratorii de sistem şi elimină problemele legate de aplicaţii şi drivere” 4, a declarat Raj Kushwaha, vice-preşedinte, Dell Global Services.

Serviciile Dell de gestionare şi personalizare de la distanţă includ:
·    ImageDirect – permite utilizatorilor să creeze, să încarce şi să gestioneze în siguranţă imagini personalizate pe sistemele client Dell. Soluţia este este integrată în sistemele de producţie Dell, astfel că imaginile sunt aplicate în timpul procesului de producţie.
·    Pachete de aplicaţii – permit departamentelor IT să gestioneze, să implementeze, să instaleze şi să dezinstaleze aplicaţii în mod eficient; pot fi reduse în mod semnificativ costurile asociate gestionării portofoliului şi suportului pentru aplicaţii. 
·    Recuperarea activelor utilizate şi servicii de reciclare – sisteme de reciclare; recuperarea valorii reziduale pentru utilizatori; eliminarea activelor scoase din uz într-o modalitate ecologică.

Această gamă extinsă de servicii permite companiei Dell să furnizeze sisteme desktop OptiPlex uşor de întreţinut şi depanat, concepute pe baza cerinţelor specifice ale utilizatorilor, instalate împreună cu toate aplicaţiile şi programele de sistem necesare şi configurate pentru a permite activarea serviciilor gestionate atunci când este necesar.

Disponibilitate

Sistemele desktop Dell OptiPlex, soluţiile de calcul flexibile şi soluţia ImageDirect, precum şi serviciile de personalizare, recuperare de active şi reciclare sunt disponibile la nivel global prin Dell şi canalele de distribuţie partenere.

Companiile din SUA şi Europa preferă sistemele desktop şi laptopurile Dell (NASDAQ: DELL). Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi www.dell.com.

© 2008 Dell Corporation Limited.  Dell şi PowerEdge sunt mărci ale Dell Inc. Dell nu reclamă drepturi de proprietate asupra mărcilor şi numelor deţinute de terţi.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vizitaţi www.dell.ro

Bucuresti, 29.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *