free download 78 travel guides written by experts

DELL™ impulsioneaza standardizarea stocarii externe

Dell,  EMC®, Intel® şi LSI Logic Team se reunesc în grupul de lucru Storage Bridge Bay, pentru a oferi beneficii atât consumatorilor, cât şi producătorilor independenţi de hardware şi software

Dell, EMC, Intel® şi LSI Logic au anunţat formarea organizaţiei Storage Bridge Bay Working Group (SBB), un grup non-profit, bazat pe colaborare, creat pentru a impulsiona standardizarea la nivelul echipamentelor de stocare externă din segmentul de bază al pieţei. SBB vizează accelerarea livrării noilor tehnologii de stocare, precum iSCSI (Internet small computer systems interface), SAS (serial attached SCSI), arhivarea şi VTL (virtual tape libraries). 

Fondatorilor acestui proiect li s-au alăturat şi alţi jucători importanţi din industria soluţiilor de stocare: Adaptec, AMCC, Aristos Logic, Astute Networks, Dot Hill Systems Corp., Neterion, RASILIENT Systems, Seagate şi Xyratex.

Într-o primă etapă, activitatea SBB se va axa pe dezvoltarea şi diseminarea de specificaţii pentru standardizarea tehnologiilor legate de subsistemele exerne de stocare.  

„Odată cu apariţia unui standard al SBB, va creşte numărul consumatorilor care vor putea beneficia de capabilităţi avansate de stocare, până acum accesibile doar în cadrul soluţiilor din segmentul de vârf al pieţei”, a declarat Bill Dawkins, preşedinte al Storage Bridge Bay Working Group. „Acest demers comun al liderilor industriei marchează o nouă etapă în ceea ce priveşte soluţiile de stocare – o etapă în care produsele standardizate de stocare devin disponibile mai rapid şi le oferă utilizatorilor mai multe opţiuni, un grad mai înalt de satisfacţie şi accesul la o gamă extinsă de funcţii."

Grupul de lucru nou creat va defini cerinţele pentru interfeţele mecanice şi electrice dintre ariile de stocare şi controlerele care definesc identităţile ariilor – identităţi precum JBOD (just a bunch of disks), RAID (redundant array of independent disks), iSCSI, Fibre Channel SAN sau NAS (networked attached storage). Astfel, un controler bazat pe specificaţia SBB va fi compatibil – ca dimensiuni, conectare şi funcţionare electrică – cu orice arie de stocare conformă specificaţiilor SBB.    
Prin intermediul acestui proces de standardizare, se va simplifica demersul tehnic şi de design desfăşurat de producătorii independenţi de hardware, precum şi de producătorii de sisteme, ceea ce va conduce la rezultate mult mai bune pentru utilizatori, prin scăderea costurilor şi prin accesul mai rapid la noile tehnologii de stocare.  Datorită tehnologiei standardizate SBB, producătorii independenţi de hardware vor putea crea un design unic pentru controlere, compatibil cu multiple carcase de disc, ceea ce le va permite scăderea costurilor de dezvoltare.  La rândul lor, producătorii de sisteme se vor putea concentra mai intens asupra creării de produse inovatoare şi simplu de utilizat, datorită ciclurilor de dezvoltare reduse permise de specificaţiile SBB. 

Reprezentanţii grupului de lucru SBB se vor reuni pentru a discuta pe marginea specificaţiei SBB pe data de 8 martie 2006, la evenimentul Intel® Developer Forum.   Evenimentul va avea loc la San Francisco, la centrul de conferinţe Moscone.  

Despre SBB
Înfiinţat de Dellä, EMC®, Intel® şi LSI Logic, grupul de lucru SBB este o organizaţie non-profit, bazată pe colaborare, compusă din mai multe companii marcante din domeniul IT, care reprezintă industria de stocare. Grupul de lucru SBB doreşte să-şi extindă lista de membri şi invită şi alte companii să se implice în acest proiect.  Pentru informaţii suplimentare despre grupul de lucru SBB, vă rugăm să vizitaţi www.sbbwg.org.

LSI Logic este marcă înregistrată a LSI Logic Corporation

Intel este marcă sau marcă înregistrată a Intel Corporation sau a subsidiarelor acesteia din Statele Unite sau din alte ţări.

Despre Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este este o companie receptivă la cerinţele clienţilor săi, oferind tehnologie şi servicii inovatoare, considerate fiabile şi valoaroase de către utilizatori. Beneficiind de o poziţie unică, datorită sistemului său de vânzare directă, Dell vinde în fiecare zi mai multe sisteme decât orice alt producător de calculatoare din lume şi se situează pe poziţia a 28-a în topul Fortune 500. Veniturile companiei din ultimele patru trimestre se ridică la cifra de 56 miliarde USD. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitaţi www.dell.com. Pentru a primi noutăţi despre Dell, vizitaţi www.dell.com/RSS.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *