free download 78 travel guides written by experts

Dell aduce o noua dimensiune tactila sistemelor Tablet PC

·    Sistemul Dell™ Latitude™ XT cântăreşte aproape 2 kg şi dispune de ecran cu tehnologie capacitivă de generaţie viitoare
·    Dell™ Latitude™ XT este cel mai subţire şi unul dintre cele mai uşoare sisteme convertibile disponibile în prezent
·    Ecranul (opţional) destinat vizualizării optime pe timp de zi este unul dintre cele mai luminoase din categoria sa
·    Hardware cu suport pentru funcţionalitatea futuristă multi-touch

Dell stabileşte noi standarde pentru sistemele Tablet PC prin lansarea Latitude™ XT, cel mai subţire şi unul dintre cele mai uşoare sisteme convertibile de 12.1 inci. Sistemul dispune, de asemenea, de cel mai luminos ecran din categoria sa cu un afişaj (opţional) destinat vizualizării optime în condiţii de iluminare naturală. Sistemul Latitude XT este singurul sistem convertibil din industrie cu o greutate de sub două kilograme care dispune de capabilităţi capacitive – tactile – care permit, de asemenea, activarea diverselor funcţii prin intermediul stiloului. Tehnologia capacitivă preia contactul digital fără a fi necesară exercitarea vreunei presiuni pentru ca sistemul recunoască interacţiunea. Această tehnologie este precursoarea capabilităţilor de generaţie viitoare multi-touch care permit utilizarea mai multor degete pentru sarcini, precum apropierea/depărtarea sau repoziţionarea unei imagini. Printre capacităţile tactile ale sistemului Tablet PC Latitude XT se numără:
·    Acurateţea şi viteza – timp de răspuns mai rapid decât cel al sistemului Lenovo X61T;1
·    Tehnologie avansată de recunoaştere a mişcărilor accidentale – împiedică înregistrarea acestora, preluându-le doar pe cele executate prin intermediul stiloului;
·    Stiloul nu necesită operaţiuni suplimentare de întreţinere şi nu dispune de acumulator; îndeplineşte funcţiile unei “gume de şters” şi de clic-dreapta mouse.

„Suntem receptivi la cerinţele utilizatorilor şi ne dorim chiar să le întrecem aşteptările,” a declarat Eric Greffier, Director of Client Solutions, Dell EMEA. „Până în prezent, utilizatorii au fost nevoiţi să renunţe la anumite funcţii oferite de sistemele Tablet PC pentru a dispune de un sistem cu adevărat util. Latitude XT va revoluţiona interacţiunea cu sistemul, permiţând utilizatorilor să beneficieze de toate avantajele tehnologiei de tip tablet, precum şi de randamentul sporit datorat unei mai mari viteze şi precizii operaţionale.”

Majoritatea sistemelor competitive de tip tablet disponibile în prezent pe piaţă dispun de interfaţă rezistivă care necesită aplicarea unei anumite presiuni pentru ca sistemul să poată recunoaşte interacţiunea. Această tehnologie, deja cu vechime, oferă mai puţină precizie şi fiabilitate decît cea capacitivă şi nu oferă suport pentru funcţii multi-touch (atingerea simultană a mai multor puncte de pe afişaj). În plus, în cazul afişajelor rezistive cu dublă funcţionalitate, prin stilou şi tactilă, mulţi utilizatori preferă să o dezactiveze pe cea din urmă deoarece tehnologia de recunoaştere a mişcărilor accidentale nu este încă suficient de avansată.

Impactul pe piaţă al Tablet PC-ului Dell
   
„Lansarea pe piaţă a primului sistem Tablet PC de la Dell va promova această platformă în rândul numeroşilor săi clienţi şi va facilita adoptarea la scară largă a acestui tip de produse,” a declarat Doug Bell, analist al industriei în cadrul companiei de cercetare IDC.

Latitude XT a fost conceput pornind de la tehnologii viitoare, precum cea multi-touch. Pe măsură ce această tehnologie se va dezvolta, sistemul va servi drept primă platformă pentru dezvoltarea de aplicaţii bazate pe multi-touch.
“Prin integrarea tehnologiei noastre DuoSense în Latitude XT, Dell a creat echipamentul total, conceput pentru a ocupa poziţia de lider al pieţei de sisteme Tablet PC.” a declarat Amihai Ben-David, CEO N-trig. „Odată ce vor descoperi gradul sporit de utilitate al sistemelor tablet PC datorat presiunii tactile zero şi preciziei crescute a stiloului, utilizatorii vor adopta cu siguranţă noile standarde.”
Continuând angajamentul continuu al Dell de a fi „cea mai verde companie tehnologică din lume,”  configuraţiile conforme cu standardul Energy Star 4.0 ale Tablet PC-ului Latitude XT urmează să fie disponibile începând cu ianuarie 2008.

Funcţii suplimentare:
·    Opţional unitate media base pentru docking şi  medii de stocare optice
·    Tastatură completă cu dual pointing (touchpad şi pointing stick)
·    SSD de până la 64 GB2 ; hard drive de până la 120 GB2 
·    Acumulator opţional cu durată extinsă de utilizare de până la 9,5 ore3
·    Procesoare Intel® Core 2™ Solo şi Duo ULV
·    Placă grafică  ATI Radeon X1250 UMA4

Preţuri şi disponibilitate
 Sistemul este disponibil începând de astăzi în zona EMEA, la un preţ de pornire de 2.174 EUR, sumă care nu ia în calcul taxele aplicabile produsului şi taxele de livrare. Dell va prelua comenzi şi va începe livrările pentru acest sistem la sfârşitul acestui an. 

Bucuresti, 13.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *