free download 78 travel guides written by experts

Dell a lansat doua servere optimizate PowerEdge

Dell a lansat două servere optimizate PowerEdge pentru zona Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) care sprijină atât angajamentul companiei cu privire la responsabilitatea faţă de mediu cât şi strategia Dell de a crea produse eficiente din punct de vedere energetic pentru industria IT.

Dell a integrat tehnologia Energy Smart – lansată iniţial în septembrie pe anumite sisteme desktop pentru companii – în serverele PowerEdge 1950 şi 2950 pentru a reduce consumul de energie şi costurile totale de operare. Dell PowerEdge Energy Smart 1950 şi 2950 sporesc performanţa per wat cu 25% şi reduc consumul de energie cu 20%.

Aceste noi beneficii pot aduce economii de sute de Euro per server în fiecare an, adică de milioane de Euro pe an în mediile extinse de centre de date. Clientii pot beneficia, de asemenea, de un necesar redus de spaţiu pentru echipamentele de alimentare, fiind posibilă instalarea a patru servere PowerEdge Energy Smart în acelaşi spaţiu ocupat astăzi de trei servere standard.

„Angajamentul Dell de a crea produse care simplifică operaţiunile şi reduc costurile totale de operare este la fel de ferm,” a declarat Eric Velfre, Enterprise Director, Dell EMEA. „Asocierea dintre serverele optimizate Dell Energy Smart PowerEdge, sistemele desktop Dell OptiPlex şi serviciile, parteneriatele şi programele de dezvoltare durabilă  Dell – printre cele mai bune din industrie – susţin angajamentul nostru de a dezvolta soluţii eficiente din punct de vedere energetic pentru sporirea performanţei şi reducerea consumului de energie în toate mediile IT.”

În cazul serverelor PowerEdgeTM Energy SmartTM, Dell a pornit de la zero creând primul server din industrie, bazat pe standarde, optimizat pentru eficienţă energetică. Serverele dispun de caracteristici încorporate pentru optimizarea consumului de energie precum:
·    Tehnologie de reducere a turaţiei ventilatoarelor
·    Surse de alimentare cu eficienţă superioară
·    Procesoare de joasă tensiune Intel® XeonTM Dual-Core
·    BIOS integrat din fabrică şi componente special concepute pentru sporirea eficienţei şi intensificarea circulaţiei aerului

Atât prin design, cât şi prin tehnologiile încorporate, produsele Dell oferă funcţii „de ultimă generaţie” în ceea ce priveşte eficienţa energetică.  Parteneriatele încheiate de compania Dell şi serviciile din portofoliul său vin să susţină, la rândul lor, obiectivul eficienţei energetice. În plus, Dell oferă suport pe întreaga durată de viaţă a produselor sale şi derulează programe de reciclare, ca şi alte programe vizând dezvoltarea durabilă.

O abordare holistică a economisirii de energie

Iniţiativa Dell de reducere a consumului de energie trece dincolo de crearea unui singur produs optimizat în acest sens, şi oferă o strategie holistică de economie energetică bazată pe trei principii esenţiale: 1) construirea notorietăţii şi educarea utilizatorilor; 2) facilitarea economisirii de energie prin instalarea componentelor din fabrică; 3) inovarea produselor.

Construirea notorietăţii şi educarea consumatorului

Serviciul Dell Data Centre Environment Assessment („Ealuarea Mediilor Centrelor de Date”)  a fost creat pentru a ajuta companiile să evalueze, analizeze şi să planifice cerinţele energetice şi de răcire ale centrelor de date înainte de implementarea acestora. Companiilor li se oferă evaluări complete şi planuri de remediere pentru sistemele HVAC, de răcire şi de alimentare. Serviciul Dell Data Center Capacity Planner („Planificarea Capacităţii Cntrelor de Date”) poate ajuta companiile să găsească sistemul rack cel mai potrivit pentru a putea beneficia de cele mai recente tehnologii şi de cea mai bună organizare a spaţiului.

Prin crearea de parteneriate cu lideri ai industriei precum APC, Liebert şi Rittal, Dell caută să abordeze în mod integrat eficienţa centrelor de date. În plus, Dell Power şi Thermal Lab din Austin, Texas pot crea o simulare a mediilor centrelor de date ale clienţilor, începând cu implementarea serverelor şi gestionarea sarcinilor de procesare până la setările HVCA, debitul de alimentare şi circulaţia aerului, pentru a determina soluţia potrivită pentru cerinţele clientului.

Serverele Dell Energy Smart™ PowerEdge™ oferă, de asemenea, opţiunea ideală pentru a fructifica la maximum proiectele de consolidare şi virtualizare, echilibrând mai eficient cererea de capacitate de procesare în aceiaşi parametri de preţ şi spaţiu. Ambele modele se înscriu în strategia Dell de asigurare a scalabilităţii companiilor, datorită caracteristicilor care permit clienţilor să reducă consumul de energie şi costurile totale prin scalabilitate eficientă, utilizare îmbunătăţită şi operaţiuni simplificate.

Recent lansatele sisteme desktop OptiPlex 740 şi 320 reprezintă vârful de lange al tehnologiei Energy Smart.

Dacă setările tehnologiei Dell Energy Smart ale noului sistem OptiPlex ar fi fost integrate în toate sistemele desktop Dell vândute în ultimul an, s-ar fi putut evita aproximativ 12,5 milioane de tone de emisii de CO2, echivalent cu scoaterea din circulaţie a 2,5 milioane de  autovehicule. Economiile estimative ale costurilor operaţionale ale clienţilor ar fi, în acest caz, de aproximativ 1,6 miliarde USD.

Dell: o companie preocupată de mediu

Programul Design for the Environment (DfE) („Design pentru Mediu”) integrează funcţii de protecţie a mediului în fiecare stadiu al ciclului de viaţă al produsului, începând cu managementul aprovizionării şi mergând până în etapa finală a ciclului de viaţă.  Unul din principalele puncte ale iniţiativei „Design pentru mediu” îl reprezintă programele pentru reducerea consumului de energie. Programul DfS Dell include, de asemenea, programe de gestionare a substanţelor chimice, printre care iniţiativa restricţionării a peste 50 de substanţe dăunătoare mediului, precum metalele grele sau bromurile, şi reducerea materialelor folosite în producţie şi îmbunătăţirea materialelor reciclabile.

Design-ul de ambalaj este de asemenea inclus în programul DfE; de exemplu, Dell oferă serviciul „Multipak” care permite clienţilor să comande mai multe unităţi OptiplexTM într-un singur ambalaj, reducând astfel numărul total de materiale utilizate la ambalare. Informaţii suplimentare despre iniţiativele ecologice ale Dell sunt disponibile pe website:
·    Rapoarte de mediu pentru produsele Dell sunt disponibile la www.dell.com/environmental_datasheets   
·    Dell dezvoltă programul Global Recycling Programme (Reciclare la nivel mondial) care oferă opţiuni multiple de reciclare în întreaga lume: www.dell.com/recycling  sau www.euro.dell.com/recycling

Bucuresti, 8.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *