free download 78 travel guides written by experts

Delicatete

Delicatete David Foenkinos
Editura Nemira

In ziua de Dragobete ni s-a parut potrivit sa va prezentam un roman de dragoste, o poveste cu bune si rele si cu momente sfasietoare. Il intalnesti pe el intr-un moment absolut intamplator. Ajungeti impreuna, fericiti. Va e atat de bine impreuna ca timpul pare a zbura.

“Cu Francois timpul zbura cu o viteza dementiala. Am putea spune ca avea darul de a sari peste zile, de a crea saptamani baroce fara ziua de joi. Abia se intalnisera ca si sarbatoreau doi ani de cand sunt impreuna. Doi ani fara cel mai mic nor. Erau priviti ca niste campioni.” (p 14)

Si-apoi el moare. Lumea se sfarseste. Ce faci? Cum poti merge mai departe? Si ce faci cand un alt el apare in viata ta?

Unii au spus ca romanul nu insista foarte mult asupra momentelor “speciale” – moartea sotului fiind unul dintre acestea. Avand insa in vedere modul in care este gandit romanul, cum sunt infatisate toate momentele, cum par a zbura anii, cum, in fapt, avem o poveste de viata concentrata, as zice ca este fireasca si in tipicul povestii relatarea acelor momente.

O sa regasiti tot felul de clisee luate in raspar, cumva. De pilda, la nunta lor incepe sa ploua, ceea ce inseamna ca multi oaspeti au trebuit sa intre in cort. “In aceste situatii, oamenii adora sa rosteasca maxime ridicole, bunaoara: “Casatorie cu ploaie, casatorie fericita.”. De ce suntem supusi in permanenta la acest gen de fraze absurde?” (p 17) Dar sunt multe altele.

Delicatete este asadar o poveste despre viata care merge inainte orice ar fi, despre momente surpinzatoare, despre sfarsit si putere interioara.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *