kinodiseea final

Delaco a crescut cu 25% productivitatea angajaților

Delaco Distribution – unul dintre cei mai mari jucători de pe piața brânzeturilor din România – a implementat un soft performant pentru automatizarea și optimizarea celor 11 depozite ale companiei. Creșterea cu 25% a productivității, trasabilitatea completă și instruirea rapidă a noilor angajați sunt doar câteva din beneficiile obținute de către distribuitor cu soluția pentru managementul depozitelor, oferită de Senior Software.

Distribuitorul renumitelor brânzeturi Delaco, unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața de produse lactate din România, a automatizat și optimizat cele 11 depozite, obținând 100% trasabilitate, iar rata erorilor de procesare a datelor este acum aproape de zero.

Datorită depozitării inteligente și a optimizării traseelor de picking, compania are cu 15% mai mult spațiu, o productivitate cu 25% mai mare în rândul angajaților și livrează produsele în 24 de ore, oriunde în țară.

Cu o cifră de afaceri de peste 90 de milioane de euro, Delaco și-a îmbunătățit considerabil activitatea după implementarea soluției WMS – pentru managementul depozitelor, de la Senior Software. Printre rezultatele obținute se numără:
♦ 100% trasabilitate, de la recepție și până la livrare
♦ Rata erorilor umane în procesarea datelor este aproape de zero
♦ Creșterea cu 25% a productivității angajaților
♦ Greșelile de colectare în procesul de picking au ajuns la un procent de sub 1%
♦ Mărirea cu 15% a spațiului pentru depozitare
♦ Creșterea vitezei de procesare a datelor/comenzilor – livrare în 24 h
♦ Scurtarea traseelor și a timpilor de picking
♦ Instruirea rapidă a noilor angajați.

Senior Software logo

Stabilitatea soluției, cel mai mare beneficiu

Stabilitatea, intuitivitatea, dar și interfața user-friendly sunt câteva dintre caracteristicile softului WMS apreciate de echipa Delaco, beneficiile remarcându-se la scurt timp după implementare.

“După implementarea sistemului WMS de la Senior Software, cel mai mare beneficiu pe care l-am remarcat a fost stabilitatea soluției. Nu sunt necesare intervenții zilnice sau săptămânale pe sistem, acuratețea datelor este mult mai mare și numărul de erori a fost considerabil redus. În plus, interfața prietenoasă a soluției WMS a condus la reducerea timpilor de training pentru angajații noi și cei existenți”, a declarat Marius Istrate, IT Manager – Delaco.

“Avem 100% trasabilitate de la intrare și până la livrare”

Prin reorganizarea zonelor și a modului de depozitare, precum și prin așezarea inteligentă a mărfurilor pe categorii, echipa Delaco a economisit timp, spațiu și a crescut acuratețea proceselor și productivitatea în depozit.

“În ceea ce privește optimizarea layoutului din depozit, în urma discuțiilor cu echipa Senior Software, am renunțat la niște rafturi gravitaționale, în favoarea unor rafturi verticale și astfel am reușit să creștem viteza de deplasare a pickerilor.
Printre beneficiile măsurate, putem enumera creșterea spațiului de depozitare cu 15% și a productivității angajaților cu 25%. De asemenea, a crescut viteza de prelucrare și transmitere a datelor și a scăzut procentul datorat erorilor umane aproape de zero. Toate procesele din depozit sunt definite în WMS și avem 100% trasabilitate de la intrare și până la livrarea la clientul final. Acuratețea pickingului s-a îmbunătățit foarte mult, iar greșelile din timpul colectării produselor au scăzut sub 1%”, a menționat Ildiko Uzoni, Logistics Manager – Delaco.

Echipa Delaco a ales să utilizeze în depozite și o serie de echipamente Zebra, furnizate prin platforma itDepot, soluțiile hardware venind în completarea softului WMS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *