Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Degustarile vinurilor Corcova

De saptamana trecuta, Corcova Roy&Damboviceanu a inceput sa organizeze periodic degustari de vinuri la restaurantul Boutique du Pain, din strada Academiei, numarul 28-30. Aceasta serie de evenimente consacrata artei culinare, vinurilor nobile si conversatiilor placute incearca sa asigure delectarea tuturor simturilor. Veti avea ocazia sa asistati si la prezentarea unor vinuri ce nu au aparut inca pe piata, putandu-va bucura de savoarea lor in premiera absoluta. Renumitul somelier Marian Timofte va va ajuta sa descifrati multiplele lor calitati si preparatele impreuna cu care ele isi exprima cel mai bine personalitatea. Mai mult decat atat, evenimentele sunt gandite ca o adevarata academie a gustului, vestitul somelier reusind intr-un mod placut si antrenant sa va introduca in arta rafinata a vinului. Caci vinul adevarat, de calitate, nu se bea de sete, ca apa sau ca spritul, ci se degusta, se savureaza… El reprezinta o desfasurare a nenumarate arome si gusturi, ce se impletesc si se succed intr-o cadenta doar de ele stiuta, aidoma notelor muzicale ce alcatuiesc o simfonie…

Vinul incepe sa te rasfete cu paleta lui cromatica pentru a continua cu desfasurarea mirosului si a gustului, continuand apoi cu o nesfarsita paleta de senzatii, asemeni reverberatiilor acordurilor unei simfonii ce se sting treptat in sala de concerte… Dar el nu va reusi niciodata sa se exprime cu adevarat, daca nu e servit langa bucatele adecvate. Si aici nu e suficient de stiut doar regulile generale, vinul alb – la peste, iar cel rosu – la friptura. Vinurile au infinit mai multe caracteristici decat culoarea, la fel precum o friptura depinde de natura carnii si de modul in care e preparata, dar depinde insa in egala masura de garnitura care o insoteste.

Marele maestru Marian Timofte nu tine insa o prelegere anosta si plicticoasa, ci ofera un adevarat spectacol viu si antrenant, ce cuprinde inclusiv spectaculoase demonstratii practice. Astfel, puteti vedea “in direct” modul in care soldatii lui Napoleon taiau gatul sticlelor de sampanie cu taisul sabiei. Si, inainte de toate, puteti incerca vinurile de Corcova, cu atat de bogata lor istorie si cu inegalabilele lor calitati, pe care le puteti degusta aici in premiera. Nu uitati, este un spectacol organizat periodic pentru publicul larg, la care sunteti invitati personal de Serban Damboviceanu, cel care a readus in actualitate celebrele vinuri de Corcova.

Este un exceptional si rafinat spectacol pe care e pacat sa-l ratati.

Bucuresti, 28.10.2010

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.