Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Declaratie Teodor Atanasiu legata de Uzina Mecanica Cugir

Referitor la Uzina Mecanică Cugir, preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a făcut în cursul zilei de azi, 2 martie 2008, la Alba Iulia, în cadrul unei conferinţe de presă, următoarea declaraţie:

„In primul rând vreau să vă spun că joi m-am întâlnit cu reprezentanţii firmei Daimler A.G. din Germania şi am discutat despre proiectul lor de dezvoltare de la Cugir. In cadrul întâlnirii pe care am avut-o la Bucureşti, la sediul AVAS, am invitat şi reprezentanţii societăţii Electrica, mai precis pe directorul general de la Electrica şi pe reprezentanţii Electrica Transilvania Sud, precum şi pe directorul de dezvoltare al societăţii Daimler A.G. la Cugir. Prin această întâlnire înseamnă inclusiv că ne-am onorat acea promisiune făcută de statul român şi neonorată până astăzi de mutare a liniei de alimentare electrică care traversează exact teritoriul construibil pe care este aşezată societatea. Am făcut un calendar împreună astfel încât cei de la Star Transmition Cugir să poată da drumul noii hale de producţie care va avea pentru început 100 de noi angajaţi în luna decembrie a acestui an. Acest lucru înseamnă demararea încă de acum, în paralel cu cei de la Electrica, care trebuie să mute traseul liniei de alimentare cu electricitate, a lucrărilor de construcţie realizate de cei de la Star Transmition a halei de producţie şi a achiziţiei de utilaje care urmează a fi amplasate în hală. Probabil în luna octombrie se vor finaliza lucrările în ceea ce priveşte Electrica şi în noiembrie se va finaliza hala, astfel încât în decembrie să poată fi amplasate utilajele şi liniile tehnologice de acolo.

Practic anul 2009 va fi anul în care Star Transmition Cugir va avea încă o mare hală de producţie în care vor lucra pe utilaje performante încă 100 de angajaţi. Mă bucură dezvoltarea celor de la Cugir dintr-un motiv foarte clar – nu este vorba despre o industrie care necesită o forţă de muncă necalificată sau cu o calificare inferioară, ci dimpotrivă forţă de muncă cu o înaltă calificare ceea ce înseamnă şi venituri pe măsură.

Am fost sâmbătă la Cugir unde, în afara faptului că ne-am întâlnit cu doamnele din Cugir cărora le-am oferit câte o floare odată cu venirea primăverii, am discutat cu primarul şi cu reprezentanţii consiliului local Cugir despre acest proiect de dezvoltare al societăţii Daimler A.G.

Am purtat aceste discuţii şi datorită faptului că în afara acestei hale de producţie, Daimler A.G. doreşte să mărească producţia şi cu alte capacităţi care nu încap astăzi în actualul perimetru al societăţii. Practic prin construcţia halei industriale despre care vă povesteam ei acoperă întreg perimetrul construibil din actuala curte. Pentru a putea să îşi dezvolte producţia au nevoie de un amplasament nou şi am discutat acest lucru cu primarul şi consilierii locali, fiindcă există două posibilităţi – una dintre acestea ar fi în actualul perimetru al Uzinei Mecanice din Cugir, iar acest lucru îl voi discuta cu conducerea societăţii pe baza documentelor pe care le-am solicitat deja a-mi fi prezentate; o a doua variantă, la fel de fezabilă, ar fi un teritoriu în imediata vecinătate a intravilanului Cugirului, între Cugir şi Vinerea.”

Bucuresti, 3.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *