free download 78 travel guides written by experts

Decizie finala in cazul sanctiunilor aplicate unor membri PNTCD

Consiliul Naţional de Conducere al PNŢCD a confirmat astăzi sancţiunile votate de Biroul Naţional de Conducere în data de 17 mai privind excluderea din partid a următorilor membri: Şerban Rădulescu, fost preşedinte PNŢCD-Cluj, Remus Opriş, membru CNC, Cornel Simion şi Lucian Bălan. Decizia CNC, forul de conducere al partidului între două congrese, a fost luată după analiza contestaţiilor depuse de foştii membri ai partidului. Hotărârea CNC devine irevocablă în ceea ce priveşte sancţiunile aplicate.

Alţi semnatari ai Apelului de la Tuşnad au primit sancţiuni modificate faţă de decizia iniţială a BNC, după prezentarea contestaţiilor. Astfel, Adrian Oros, secretarul organizaţiei PNŢCD-Cluj şi Vasile Suciu, vicepreşedinte PNŢCD-Cluj au fost sancţionaţi cu suspendare pe o perioadă de şase luni. Victor Dinuţă, preşedinte PNŢCD sector 6, Liviu Scarlat, preşedinte PNŢCD-Constanţa şi Eugen Crişan, preşedinte PNŢCD-Mureş au fost suspendaţi pe o perioadă de 18 luni. Daniel Puiu Neagu, preşedinte PNŢCD-Prahova, Marian Tunaru, preşedinte PNŢCD-Buzău şi Mihai Hrab, preşedintele organizaţiei municipale Botoşani, au fost sancţionaţi cu suspendarea din funcţie pentru un an. Gheorghe Chiru, preşedinte PNŢCD-Brăila a primit avertisment iar Andrei Dimitru a fost demis din funcţia de vicepreşedinte. Decizia privind sancţionarea liderilor PNŢCD Maramureş, Gheorghe Şiman – preşedinte- şi Ion Beuca – secretar judeţean- a fost revocată.

Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD a votat o serie de sancţiuni, mergând până la excluderea din partid, pentru semnatarii Apelului de la Tuşnad. Prin acest document o serie de membri ai partidului s-au declarat public împotriva hotărârii BNC de a boicota referendumul. Considerând că acţiunea lor nu a fost în nume personal ci a vizat discreditarea partidului, CNC al PNŢCD a aplicat sancţiunile prezentate mai sus.

Rezoluţie

Consiliul Naţional de Conducere al PNŢCD declară solemn că faptele populaţiei româneşti din Republica Moldova împotriva trupelor de ocupaţie ruseşti şi a regimului criminal de la Tiraspol, până la sacrificiul suprem, pentru libertatea şi demnitatea poporului român, reprezintă fapte de eroism.

Eliberarea lui Andrei Ivanţoc, una din ultimele victime ale regimului stalinist transtristrean, astăzi 2 iunie 2007, după 15 ani de detenţie umilitoare, este o ocazie de a ne exprima, încă o dată, solidaritatea cu românii basarabeni şi crezul că reprezentăm o singură naţiune. De asemenea, PNŢCD solicită eliberarea imediată şi a lui Tudor Popa, ultimul deţinut din grupul Ilaşcu.

PNŢCD stă alături de suferinţele lui Andrei Ivanţoc, Tudor Popa, Ilie Ilaşcu şi Alexandru Leşco, precum şi ale acelor mulţi anonimi, care reprezintă simbolul rezistenţei româneşti la graniţa de est şi speranţa într-un viitor comun, democratic, într-o Europă unită.

Bucuresti, 4.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *