Baby Boom Show Virtual

Decernare Trofee

Masuri practice, prioritati si perspective ale afacerilor romanesti pana la aderarea la UE.

Decernarea Trofeelor pentru Concurenta Loiala si Competitivitate

La doua zile dupa ce Comisia Europeana va da publicitatii Raportul de Tara, continand evaluarea si  recomandarile sale cu privire la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Inaltul Reprezentant al Presedintiei UE, E.S. Dl Christian ZEILEISSEN, Ambasador al Republicii Austria in Romania,  va prezenta la Palatul Parlamentului, in data de 18 mai 2006, orele 13:00, un mesaj special, supus atentiei si dezbaterii publice. Acest mesaj va cuprinde punctul de vedere asupra stadiului actual al pregatirilor pentru aderare ale economiei si mediului de afaceri romanesc si un set de prioritati ce trebuie avute in vedere in al doilea semestru al anului.

In acelasi cadru, coordonatorii Platformei Central-Europene CEFTAC, sub egida careia se desfasoara evenimentul, au invitat oficial sa-si precizeze punctele de vedere celelalte importante institutii implicate in cadrul procesului: Presedintia, Camera Deputatilor, Consiliul Concurentei,  ministere si agentii de resort ale Guvernului Romaniei, Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Consiliul Investitorilor Straini. 

Gratie sprijinului Ambasadei Austriei si Sectiei Comerciale a acesteia, numerosi diplomati din UE, reprezentanti ai mediului de afaceri, ai societatii civile si jurnalisti acreditati la Palatul Parlamentului vor dezbate public strategia si masurile practice ce urmeaza a fi adoptate pentru ca integrarea in Piata Unica sa se petreaca in cat mai bune conditiuni. In acelasi context, pentru a doua oara, vor fi decernate Trofeele si Diplomele de Excelenta ale Platformei CEFTAC, ce recompenseaza meritele deosebite in promovarea concurentei loiale si transparente intre firme si cresterea competitivitatii produselor si serviciilor oferite pe piata romaneasca. 

Participantii vor avea, de asemenea, prilejul: sa-si clarifice modul de operare in domeniul achizitilor publice si ajutoarelor de stat, in perspectiva accesarii Fondurilor Structurale si de Coeziune; sa-si poata determina masurile tehnice in vederea mentinerii afacerii proprii in conditiile post-aderare; sa initieze noi consortii/parteneriate de afaceri cu celelalte companii/organizatii internationale si romanesti participante. 

Evenimentul este realizat in cooperare cu Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei, Camera Deputatilor, Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, Agentia Romana pentru Investitii Straine, Consiliul Concurentei si Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Partenerii media sunt: Banii Nostri, Bucharest in Your Pocket, Bursa, Comunicatii Mobile, EuroLider, Financiarul, HotNews.ro, Mesagerul Economic, PRWave International, Radio Mix, Radio Romania si Televiziunea Romana. 

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, va rugam sa vizitati paginile de internet: www.HouseofEurope.ro si www.ceftac.ro sau sa ne contactati la adresa: eurolink@b.astral.ro
 

Bucuresti, 12.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *