free download 78 travel guides written by experts

De Ziua Mondială a Turismului, foodpanda recomandă preparate tradiționale de top din 12 destinații turistice populare

Astăzi, de Ziua Mondială a Turismului, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, trasează coordonatele unei călătorii culinare în jurul lumii și îți propune o serie de preparate tradiționale din 12 destinații turistice pe care le poți savura și în restaurantele din București și din țară.

Prima destinație este SUA de unde nu putea lipsi celebrul burger pe grătar. Pentru un gust autentic, poți încerca Krusty Burger de la restaurantul South Burger din București, preparat din carne de vită, brânză Gouda, crispy bacon, roșii, ceapă roșie, salată Lollo Biondo, salată iceberg, sos barbeque, sosurile casei și ierburi de Provence.

Când spui Italia automat te gândești și la o pizza delicioasă precum Pizza Buongiorno, cu sos de roșii, mozzarela, piept de pui, salam chorizo, ciuperci proaspete, ardei gras și oregano. O găsești în meniul restaurantului Trattoria Buongiorno din București.

Dacă vrei să combini mai multe gusturi și totuși să încerci un preparat tradițional grecesc, atunci Souvlaki Mix este perfect: frigărui de pui și porc, alături de celebrul sos tzatziki, legume proaspete precum roșii, ceapă roșie, ardei gras, pătrunjel, dar și cartofi prajiți și pită grecească, condimentate cu boia dulce și oregano. Îl poți comanda de la restaurantul Gyros Dionysos din București.

foodpanda Ziua Mondiala a Turismului

Următoarea destinație pe listă este Spania cu a sa Paella. Chiar dacă există mai multe sortimente, Paella cu fructe de mare, preparată din orez, sepie, creveți, midii, ceapă, ardei gras, usturoi, roșii și șofran este de neratat. Dacă ești din Sibiu o poți savura de la restaurantul Paella & Tapas.

Specific bucătăriei japoneze, sushi nu mai are nevoie de nicio prezentare. Poți încerca Nigiri Snack format din două Nigiri sake sushi, un pat de orez condimentat peste care este așezat cu grijă o bucată de somon preparat prin congelare, și două Nigiri maguro sushi, un pat de orez condimentat peste care se află o bucată din ton roșu de cea mai bună calitate. Dacă ești iubitor de sushi, le poți comanda de la restaurantul My Sushi din București.

Se spune că fish&chips este unul din felurile de mâncare preferate ale englezilor, iar dacă vrei să afli motivul, atunci poți încerca platoul D20 urban sea food plate & rainbow fries, un mix de calamari, creveți, carne de scoici servite cu cartofi dulci, cartofi țărănești și cartofi prăjiți, insoțiți de maioneză cu usturoi și pătrunjel. Dacă te-am convins, îl poți comanda de la D20 Urban Bistro din București.

Inspirată de una dintre cele mai rafinate bucătării ale lumii, cea franțuzească, Quiche Saumon Basilic este o tartă sărată și foarte gustoasă, preparată cu somon, busuioc, măsline, ouă, ceapă franțuzească, smântână și emmental. O poți încerca de la restaurantul French Bakery din București.

Specific bucătăriei chinezești, noodles este un preparat foarte apreciat de iubitorii de mâncare din întreaga lume. Simplu și foarte gustos, pachetul Noodle Crispy Picant ce conține noodle de grâu, pui crispy Picant, alături de sosuri este disponibil în meniul Noodle Pack din București.

Din călătoria noastră culinară nu putea lipsi kebabul, unul dintre preparatele tradiționale turcești. Poți savura un Kebab de pui de la restaurantul Dristor Doner din București. Gătit din carne de pui bine condimentată, este servit alături de salată, varză, roșii, ardei iuți, ceapă, cartofi prăjiți și sos picant, maioneză și ketchup, în funcție de preferințe.

Pentru un gust ușor exotic, Falafelul raw cu sos de caju și tahini este alegerea perfectă. Specific bucătăriei libaneze, acesta este preparat dintr-un amestec de morcovi, pătrunjel, semințe de in, semințe de floarea soarelui, usturoi, ulei de floarea soarelui, tahini, smântână din caju, ulei de măsline extra virgin și susan. Dacă ești din Cluj îl poți comanda de la Samsara FoodHouse.

Un preparat clasic al bucătăriei maghiare este Gulașul de vită pe care îl poți încerca de la restaurantul La Ceaun din Brașov. Gătit la ceaun, din cea mai fragedă carne de vită, este servit alături de murături și pâine ardelenească cu cartofi.

Ultima destinație pe lista noastră este Mexicul cu al său delicios Tacos Camarones, format din patru tortilla de porumb umplute cu creveți, maioneză, avocado, salată verde, chipotle și servit alături de trei sosuri. Îl poți comanda cu încredere de la restaurantul Taqueria El Torito din București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *