metalshow

De Ziua Mondiala a Apei, Sonae Sierra reduce consumul de apa cu 11,6%

in toate centrele sale comerciale

· Reducerea consumului de apa de la 4.3 la 3.8 litri pentru fiecare vizitator
· Sistemul de Management al Mediului asigura utilizarea rationala a resurselor naturale

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale a Apei, Sonae Sierra – specialistul international in centre comerciale – anunta diminuarea consumului de apa din centrele sale comerciale, aratand astfel preocuparea sa fata de utilizarea rationala a apei potabile. Comparativ cu anul 2005, compania si-a redus consumul de apa din centrele sale comerciale cu 11.6 %, astfel incat in decursul a patru ani consumul de apa pentru fiecare vizitator a scazut de la 4.3 la 3.8 litri.

“Gratie Sistemului nostru de Management al Mediului si ultimelor tehnologii disponibile, am reusit sa reducem consumul de apa, sa evitam risipirea acesteia si sa imbunatatim calitatea apei potabile in centrele noastre comerciale. Tocmai de aceea, motto-ul de anul acesta al Zilei Internationale a Apei – Apa curata pentru o lume sanatoasa – se potriveste perfect strategiei corporate Sonae Sierra” declara Elsa Monteiro, Sonae Sierra Head of Sustainability.

Reducerea consumului de apa si evitarea contaminarii acesteia reprezinta principalele preocupari in strategia de responsabilitate sociala a Sonae Sierra. Sistemele de exploatare si tratare a apei de ploaie impreuna cu sistemele de economisire a apei folosite pentru igienizare fac parte din cerintele impuse de Sistemul de Management al Mediului pentru fiecare nou centru comercial Sonae Sierra. In plus, prin multiplele sale informari, Sonae Sierra se concentreaza pe maximizarea gradului de constientizare in randul angajatilor, chiriasilor si vizitatorilor in ceea ce priveste economisirea apei potabile.

In Romania

In Romania, Sonae Sierra a inceput monitorizarea consumului de apa in urma cu doi ani, astfel incat rezultatele obtinute in reducerea consumului pot fi comparate. Cu toate acestea, intr-un an de zile, consumul de apa in River Plaza Mall a inregistrat o diminuare de 3% – de la 3.4 litri pentru fiecare vizitator in 2008 la 3.3 litri in 2009 (River Plaza inregistrand 2,5 millioane de vizitatori in 2009).

In plus, River Plaza a pus la punct un sistem de cursuri specifice pentru chiriasi si angajatii companiei de curatenie cu scopul insusirii metodelor de economisire a apei si de imbunatatire eficienta a consumului de apa.

Astfel, in River Plaza Mall au fost montate echipamente de control si monitorizare individuala a consumului de apa si a modului de utilizare a acesteia. Aceste contoare speciale au fost instalate dupa incheierea unui studiu de audit cu scopul de a identifica noi metode de imbunatatire a consumului eficient de apa pentru anul 2010.

Pionier in protectia mediului

In cadrul industriei in care activeaza, Sonae Sierra este un pionier in protectia mediului. De aproape 15 ani, compania a devenit preocupata de sustenabilitate durabila in dezvoltarea si operarea centrelor sale comerciale. Pentru implementarea politicilor de mediu si a directivelor, Sonae Sierra a dezvoltat in concordanta cu standardul international ISO 14001 un Sistem de Management al Mediului, certificat de LLoyd’s Register Quality Assurance. Acest sistem de management are ca scop cresterea gradului de eco-eficienta pe durata intregului ciclu de viata al proiectelor.

In plus, ca recunoastere a eforturilor sale pentru protectia mediului si a initiativelor adoptate in domeniul sustenabilitatii, Sonae Sierra a fost premiata anul trecut cu Green Thinker Award si Sustainable Energy Europe Awards.

De altfel, Sonae Sierra este unul din membrii fondatori ai Consiliului Mondial de Afaceri pentru Dezvoltare Durabila (World Business Council for Sustainable Development), o initiativa internationala la nivel inalt pentru consolidarea activitatilor de dezvoltare durabila.

Bucuresti, 22.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *