bucharest tech week 2021

De Ziua Internațională a Sindromului Down, Special Olympics România vă provoacă să purtați #ŞoseteDesperecheate și să premiați Campionii

De Ziua Internațională a Sindromului Down (duminică, 21 martie), #FiiSocksy, poartă șosete desperecheate și Premiază, printr-o donație, un Campion! Aceasta este provocarea Special Olympics România, pentru a celebra faptul că suntem diferiți.

De ce șosete desperecheate? La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate! Iar unii dintre noi au o „șosetă” în plus, așa cum este cazul celor cu Sindrom Down. Pentru a sărbători abilitățile și potențialul persoanelor cu Sindrom Down, Special Olympics România vă invită să postați duminică, 21 martie, și luni, 22 martie, fotografii cu șosete desperecheate cât mai colorate pe conturile de social media cu hashtag-urile #FiiSocksy, #sindromdown și #specialolympicsromania și să donați 21 de lei https://specialolympics.ro/implica-te/doneaza/ pentru a PREMIA UN CAMPION.

În paralel cu campania de premiere a unui Campion, Special Olympics România a derulat și o campanie de conștientizare a Sindromului Down în școlile partenere ale programului Școala Generației Unificate. S-au alăturat campaniei 60 de școli de masă și școli speciale din șase județe (București, Hunedoara, Iași, Mureș, Bistrița și Constanța) ai căror elevi vor purta în zilele de 21 și 22 martie șosete desperecheate, dar și organizații și asociații partenere din toată țara.

sock6 - vizual Doneaza

La Special Olympics România, incluziunea se face în primul rând prin sport. Fiecare competiție Special Olympics se încheie pentru BRAVI pe podium – cu o medalie, o diplomă și un tricou (setul de Campion). E dovedit că sportul îmbunătățeşte viața persoanelor cu dizabilități intelectuale și le crește stima de sine. O mare parte din sportivii Special Olympics România (IQ < de 70) au Sindromul Down, dar ambiția și dorința lor de a fi Integrați și priviți/ tratați ca toți ceilalți îi face să muncească de zece ori mai mult pentru a ajunge la rezultate care iau mult mai puțin persoanelor fără dizabilități intelectuale.

Partenerii din acest an care și-au încurajat angajații/membrii să fie #Socksy sunt: HERVIS SPORTS and Fashion, Districtul Lions 124 România, Cluburile LEO, Consiliul Național al Elevilor, Accenture, Regus și Spaces.

Fii următorul motiv de bucurie pentru BRAVI! Invită-i și pe alții să Premieze un campion și să fie #Socksy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *