free download 78 travel guides written by experts

De Ziua Indragostitilor, romanii aleg Paris, Londra si Barcelona

Tripstapentru vacanțele romantice deși visează la Africa de Sud, Noua Zeelandă și Mexic

Valentine’s Day este unul dintre momentele perfecte pentru a călători alături de persoana iubită, lucru demonstrat și de creșterea numărului de sejururi planificate de români în această perioadă, în comparație cu perioadă similară a anului 2013.

Conform datelor colectate de tripsta.ro, călătorii autohtoni, deși visează la locuri îndepărtate și exotice unde să petreacă Ziua Îndrăgostiților alături de jumătatea lor, aleg destinații considerate deja “tradiționale” pentru a-și celebra iubirea, respectiv Paris, Londra sau Barcelona.

Pentru o escapadă romantică alături de perechea lor, românii visează la plajele și recifurile de corali din Koh Samui (Thailanda), la dealurile din Mandalay (Burma), la Los Cabos (Mexic), la coastele însorite ale capitalei sri-lankeze Colombo sau la orașul sud-african “al trandafirilor” Bloemfontaine. Insula caraibeană Saint Martin, capitala Ecuadorului, Quito, și Noua Zeelanda încheie lista destinațiilor neobișnuite căutate prin intermediul tripsta.ro.

Atunci când vine vorba de călătorii concrete însă, românii se orientează pentru escapada de Ziua Îndrăgostiților către destinații devenite deja tradiționale: Paris, Londra sau Barcelona, Viena și Roma.

Anul acesta, topul 10 al celor mai căutate destinații pentru Valentine’s Day în rândul utilizatorilor tripsta.ro este completat de Dubai, Munchen, Madrid, Amsterdam și Praga, indicând variații minore fațã de destinațiile alese de îndrãgostiții români în anul anterior.
Conform tripsta.ro, comparativ cu 2013, principalele destinații preferate pentru o escapadã de Valentine’s Day rãmân aceleași, respectiv Paris și Londra.

Pe de altã parte, dorința românilor de a se bucura de o micã vacanțã alãturi de persoana iubitã pare sã fie în creștere, dupã cum indicã și creșterea de 30% a numãrului de rezervãri realizate prin intermediul tripsta.ro.

Conform reprezentanților Tripsta, acest lucru este influențat și de latura financiarã, bugetul doritorilor de vacanțe în strãinãtate reprezentând un aspect foarte important. În acest an, cãlãtoriile de Ziua Îndrãgostiților au fost înlesnite și de ofertele speciale, care au fãcut posibilã scãderea prețului mediu al unei rezervãri de la 344,60 euro în 2013 la 297,93 euro în prezent.

Bucuresti, 11.02.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *