metalshow

De trei ori bis pentru Alexandru Andries pe scena Filarmonicii “Banatul”

Miercuri seara, peste 500 de timișoreni au trecut pragul Filarmonicii „Banatul”, pentru a asculta live albumul INTERIOARE, semnat de Alexandru Andrieș și lansat cu ocazia a 30 de ani de la debutul său discografic. Alături de artist au urcat pe scenă Maria Ioana Mîntulescu (voce), Berti Barbera (percuție și muzicuță) și Sorin Romanescu (chitară). Publicul timișorean s-a bucurat să îl revadă pe Alexandru Andrieș și, la finalul concertului, sala a chemat artiștii înapoi de trei ori.

Înainte de susținerea concertului în orașul de pe Bega, Alexandru Andrieș spunea că a ales să înceapă turneul național INTERIOARE la Timișoara deoarece aici se simte ca acasă și că abia așteaptă să se întâlnească din nou cu publicul timișorean.

Recitalul din seara zilei de 24 septembrie a durat aproape două ore și a fost întreținut de către artiști într-o atmosferă foarte veselă și destinsă, spre încântarea timișorenilor. Totodată, Alexandru Andrieș s-a declarat foarte bucuros de faptul că publicul, deși este foarte tânăr, știe versurile melodiilor lui. La finalul concertului, artiștii au fost chemați la trei bisuri. Ultimul a fost susținut doar de Alexandru Andrieș, care a cântat la muzicuță, în timp ce toată sala l-a ascultat stând în picioare, într-o liniște absolută.

Cei care doresc să se întâlnească și astăzi cu artiștii, sunt așteptați la evenimentul “Ceai și povești cu Alexandru Andrieș”, care se va desfășura la Librăria Cărturești de pe strada Mercy din Timișoara, de la ora 17:00, accesul fiind gratuit.

În 1984, Alexandru Andrieş îşi lansa albumul de debut intitulat INTERIOARE, apărut atunci sub umbrela Casei de Discuri Electrocord. “Ideea a fost să marcăm acest lucru printr-o ediţie specială, în primul rînd o variantă remasterizată a întregului album, făcută la nivelul tehnic de azi – de acest lucru s-a ocupat domnul Victor Panfilov şi eu zic că i-a ieşit foarte bine”, declara artisul în primăvara anului 2014. În cei 30 de ani de activitate, cântăreţul de folk, jazz şi blues, Alexandru Andrieş, a adunat peste 3000 de concerte şi are o discografie bogată, care cuprinde peste 45 de proiecte muzicale.

Următoarele orașe din turneul național INTERIOARE sunt Cluj-Napoca (27 septembrie), Piatra Neamț (28 septembrie), Suceava (30 septembrie), Brașov (1 octombrie). Ultimul concert din turneu va fi susținut la București tocmai de ziua lui Alexandru Andrieș, în data de 13 octombrie. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul oficial al artistului.

Evenimentul a fost organizat de PRbeta Agency.

Parteneri: Filarmonica „Banatul”, Primăria Municipiului Timişoara, Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, Autonom Rent a Car.

Parteneri media: TION, 24FUN, Agenda, Cărtureşti, Eventim, TVR şi Profil Media.

Bucuresti, 25.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *