Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

De pe şosea pe circuit: prima apariţie comună a prototipurilor BMW M4 Coupé şi BMW M4 GT3 în timpul MotoGP

Bucureşti/München. Premieră mondială pe Red Bull Ring: pentru prima dată, BMW M GmbH a prezentat, unul alături de celălalt, două simboluri concepute pentru şosea şi circuit, prototipurile noilor BMW M4 Coupé şi BMW M4 GT3. În timpul week-endului MotoGP, “BMW M Grand Prix of Styria”, cele două automobile au fost prezentat în camuflaj conceput special în acest scop, designul final urmând a fost dezvăluit în viitorul apropiat.

“Sunt foarte încântat că putem prezenta împreună noile BMW M4 Coupé şi BMW M4 GT3, aici. În calitate de sponsor principal al «BMW M Grand Prix of Styria» şi partener pe termen lung al organizatorului MotoGP, Dorna Sports, nu pot găsi un loc mai bun pentru a găzdui această premieră specială. BMW M4 Coupé şi echivalentul său din motorsport, BMW M4 GT3, sunt simboluri ale BMW M GmbH şi exemple principale ale transferului de tehnologie din motorsport în producţia de serie – şi înapoi. De la început, ambele automobile au fost dezvoltate în paralel, astfel încât ambele au acelaşi ADN”, a declarat Markus Flasch, directorul executiv BMW M GmbH, care a parcurs primele tururi pe Red Bull Ring cu BMW M4 Coupé.

Asemenea noului BMW M3 Sedan şi tuturor celorlalte automobile de înaltă performanţă de la BMW M GmbH, noul BMW M4 Coupé va fi disponibil în două versiuni de performanţă: pe lângă varianta cu motor de 353 kW/480 CP şi transmisie manuală cu şase trepte, un model Competition va fi oferit în fiecare caz cu motorizare de 375 kW/510 CP şi transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic.

Componenta principala comună la toate modelele BMW M4 este nou dezvoltatul motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, şi capacitate de a urca în turaţii. De la început, motorul de înaltă performanţă a fost dezvoltat pe baza caracteristicilor de performanţă preluate direct din motorsport. Nu numai echipele BMW M Customer Racing, care vor folosi BMW M4 GT3 în numeroase campionate GT de pe mapamond, vor beneficia de acest lucru. Va ridica la un nou nivel şi standardul plăcerii de a conduce pentru modelul de serie BMW M4.

Spielberg (AUT), 19th August 2020. BMW M. Red Bull Ring. BMW M Grand Prix of Styria. Markus Flasch, CEO of BMW M GmbH, BMW works driver Philipp Eng (AUT), BMW M4 (2021), BMW M4 GT3

Pentru Philipp Eng, cel care a pilotat BMW M4 GT3, călătoria pe circuitul austriac a fost un aperitiv de bun venit pentru anul ce va urma: “Abia aştept să duc BMW M4 GT3 pe grila de start”, a spus austriacul, care participă în DTM cu ZF BMW M4 DTM. “BMW M4 GT3 va lua parte la curse încă de anul următor şi va fi capabil să-şi dovedească potenţialul în condiţii de competiţie. Sunt sigur că are tot ce trebuie pentru a continua tradiţia lungă şi de succes a modelelor BMW M.”

Din 2022 şi după anumite curse selectate pentru 2021, BMW M4 GT3 va înlocui în cele din urmă BMW M6 GT3 ca vârf de gamă în oferta BMW pentru curse de client. Din 2016, BMW M6 GT3 a făcut parte din portofoliul de maşini al BMW M Motorsport, câştigând cursa de 24 de ore de la Spa-Franchorchamps încă din anul său de debut, completând acest succes cu o dublă doi ani mai târziu.

Totuşi, înainte ca noul BMW M4 Coupé să fie lansat pe şosea şi pe circuit fără designul special de camuflaj, trebuie să treacă şi peste testele finale. Premiera mondială oficială este planificată pentru septembrie 2020. Dar un lucru este deja cert: unul dintre piloţii MotoGP, care se luptă pentru poziţie şi puncte la doar câteva zile după apariţia BMW M4 Coupé pe Red Bull Ring, va avea plăcerea de a conduce simbolul BMW M GmbH. Pentru că învingătorul “BMW M Grand Prix of Styria”, care are loc în perioada 21-23 august va fi premiat cu un model exclusiv BMW M4 Coupé din generaţia 2021.

BMW M GmbH

BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Prin produsele şi serviciile în domenii de activitate precum automobilele BMW M, BMW Individual, pachetele şi opţiunile M Sport, BMW Driving Experience, precum şi automobilele de intervenţii şi operaţiuni, compania se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. BMW M GmbH este responsabilă şi pentru programul BMW de curse de client, BMW M Customer Racing. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele foarte performante destinate utilizării în traficul cotidian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *