metalshow

De Mos Nicolae, fiecare copil a primit o poveste!

Sâmbătă, 6 decembrie, fiecare copil din centrul de plasament Pinochio 3 a primit o poveste! Echipa Jurnal Cultural a fost trimisă special de Moş Nicolae cu multe daruri (cărţi, jucării, dulciuri, rechizite, hăinuţe, o bibliotecă – toate donaţii).

Cei 45 de copii nu au stat nici ei degeaba. Au pregătit o serbare pe cinste: „noi vă spunem bun-venit, un colind v-am pregătit!”. Şi într-adevăr au spus poezii, au dansat şi au cântat colinde.

Andra Gavril, Marius Constantinescu şi Camelia Draghia Văcaru le-au citit copiiilor adevărata poveste despre Moş Nicolae. Şi pentru că au fost atât de cuminţi „trimişii speciali” ai Moşului i-au răsplătit din belşug cu dulciuri şi jucării.

Campania Fiecare copil vrea o poveste a fost un real succes. S-au strâns sute de cărţi în timpul Târgului Gaudeamus. Mai mult decât atât, unii dintre copiii care au venit să doneze cărţi le-au scris şi mesaje prichindeilor de la Centrul Pinochio 3: „Dragă copilule, chiar dacă nu toată lumea are acelaşi noroc, au fost scrise atât de multe cărţi încât poţi găsi cu răbdare şi curaj măcar un model de viaţă care să te inspire” (Victor Andrei Bărbulescu, elev la Caragiale). Au fost primite pachete cu cărţi şi jucării chiar şi de peste hotare. Surpriza a fost primirea unor donaţii constând în dulciuri, jucării, hainuţe, rechizite chiar şi o bibliotecă.

Jurnalul Cultural a lansat Fiecare copil vrea o poveste, o campanie de colectare de carte pentru copiii instituţionalizaţi, o dată cu deschiderea târgului de carte Gaudeamus.

Alături de TVR Cultural în această campanie au fost: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 3, Societatea Română de Radiodifuziune şi Florin Chilian (care a cedat drepturile de folosire ale melodiei ,,Zece”), toţi cei care au donat cărţi, dulciuri, jucării pentru copii, toţi blogerii care au promovat campania online. Şi asta pentru ca Fiecare copil să primească o poveste!

Bucuresti, 07.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *