free download 78 travel guides written by experts

De la sosele la partii de ski: in Sankt Petersburg iarna poarta marca tehnologiei Pirelli

Pirelli: condusul cu anvelopele potrivite este sigur şi performanţa este garantată în toate condiţiile de vreme, chiar și la temperaturi sub zero grade

Anvelopele de ultimă generație, cu materiale şi soluţii noi de înaltă tehnologie, ajută la evitarea pericolelor iernii (zăpadă, gheaţă, ploaie, noroi), pentru siguranța condusului în toate condițiile meteorologice

De asemenea, prezentate în avanpremieră, articolele Pirelli PZero pentru următorul sezon: "Mistery", echipamentul de snowboarding ultra-light dezvoltat în colaborare cu Burton, protagonistul evenimentului "Snow on Board" 

Testimonialele zilei au fost oferite de pilotul de Formula 1™ Vitalij Petrov şi două top-modele din Rusia: Eugenia Volodina și Tanya Mityusina

Siguranţa şi performanţa au reprezentat esența evenimentului "Snow on Board", organizat de Pirelli în Sankt Petersburg pentru a prezenta cele mai recente inovații ale cercetărilor grupului, concepute pentru a menţine sub control pericolele sezonului rece, pentru siguranţa pe șosele şi pe pârtii. Ultima generaţie de anvelope de iarnă Pirelli, o nouă placă de snowboard dezvoltată de Pirelli PZero în colaborare cu Burton, şi modă cu noile costume de schi, au fost ingredientele principale ale zilei organizate între centrul oraşului şi circuitul de ski Igora Park, situat la 80 km la nord de oraș, unde iarna este încă în plină desfăşurare, cu temperaturi de -10 °.

Testimonialele oferite în cadrul evenimentului "Snow on Board" au fost aduse de pilotul de Formula 1™ Vitalij Petrov (Pirelli este furnizorul oficial de pneuri pentru sezoanele de Formula 1™ 2011-2013) şi de două superbe modele de top din Rusia, Eugenia Volodina (prezentă în Calendarul Pirelli 2005, semnat de Patrick Demarchelier) şi Tanya Mityusina care, în timpul testelor pe zapadă, au vorbit cu reporterii despre experienţele cele mai frecvente cu care se confruntă conducătorii auto în timpul iernii.

Condus în siguranţă în toate condiţiile meteorologice. Testele dinamice pe zăpadă de la Igora Park, cu cele mai puternice SUV-uri, s-au concentrat asupra siguranţei rutiere, o preocupare de bază pentru departamentul de cercetare al Pirelli din Bicocca, care consideră că femeile sunt cei mai prudenți şi atenți șoferi. Potrivit cercetărilor de piaţă recente, în timp ce bărbaţii sunt seduși de stilul și performanța automobilului, femeile se concentrează mai mult pe siguranţă şi confort, poate pentru că ele văd maşina în primul rând ca pe un mijloc de transport pentru familie şi în special pentru copii. Așadar, nu a fost o întâmplare că am ales să ne testăm anvelopele pe cele mai noi SUV-uri, autovehicule puternice, de înaltă tehnologie, frecvent asociate cu ideea de siguranță și confort de către femei, care reprezintă deja 30% din conducătorii auto pentru această categorie.

Testele de la Igora Park, efectuate de către Vitali Petrov, au subliniat rolul cheie pe care îl joacă anvelopele în ce privește siguranţa şi performanţa, precum şi importanţa alegerii tipului potrivit de cauciuc pentru anumite condiţii de vreme şi de drum. Anvelopele reprezintă singurul punct de contact cu suprafaţa drumului şi, în majoritatea cazurilor, zona reală de contact este doar puţin mai mare decât un card de credit. Această suprafaţă minimală trebuie să garanteze aderența întregului vehicul, determinând distanţa de frânare şi stabilitatea.

Testele au fost efectuate comparând anvelope de iarnă şi de vară în trei situaţii diferite, reprezentative pentru cele mai obișnuite condiții de condus în timpul sezonului rece. Prima comparaţie s-a concentrat pe frânare şi a demonstrat modul în care anvelopa nepotrivită poate creşte distanţa de frânare a vehiculului cu până la 30 de metri, chiar şi la viteze relativ mici, o diferenţă care poate compromite în mod periculos șansele de a evita un obstacol. A doua comparaţie a arătat modul în care anvelopele nepotrivite duc la imposibilitatea de a controla vehiculul, în special într-o curbă. Ultimul test a arătat ca o urcare pe zăpadă poate fi dificilă chiar și pentru un SUV puternic.

Alegerea anvelopelor este fundamentală, nu doar în condiţii extreme de zăpadă şi de gheaţă, dar și de-a lungul lunilor de toamnă şi de iarnă până în primăvară, atunci când ploaia torenţială sau îngheţul de dimineaţă pot adesea face șoselele înșelătoare.

Chiar şi într-un climat mediteranean, anvelopele de iarnă sunt mai potrivite pentru condiţii de iarnă, în primul rând din cauza materialelor folosite la fabricarea lor. Pentru anvelopele de vară sunt folosite materiale "mai reci" care se adaptează mai bine la temperaturile mai ridicate ale șoselei, în timp ce pentru anvelopele de iarnă folosim ingrediente "mai calde", care se încălzesc mult mai repede şi oferă aderența necesară pentru frânare şi stabilitate. Materialele de iarnă conţin și substanţe care împrăștie fulgii de zăpadă sau moleculele de apă mai uşor, pentru a contracara instabilitatea care le face alunecoase.

O altă diferenţă fundamentală între anvelopele de vară şi cele de iarnă este banda de rulare, acea parte a anvelopei aflată în contact cu asfaltul. La o anvelopă de vară, canelurile sunt mai puţin pronunțate, în timp ce la o anvelopă de iarnă canelurile sunt tăiate mai adânc şi sunt orientate spre exterior pentru a evacua cât mai multă apă sau zăpadă posibil, lăsând o suprafaţă mai curată pentru restul anvelopei, îmbunătăţind astfel stabilitatea şi frânarea. În plus, anvelopele de iarnă au, de obicei, lamele mici care acţionează ca sute de piciorușe pentru a avea aderență pe șosea şi a asigura un mai bun control al vehiculului.

Un snowboard cu aderența unui supermașini. Evenimentul "Snow on Board" a reprezentat și ocazia de a lansa cele mai recente apariții în familia anvelopelor de iarnă Pirelli, cum ar fi echipamentul complet de snowboarding PZero, rod al colaborării tehnologice cu liderul din domeniu, Burton. Aceasta include Mistery, cea mai uşoară placă de snowboard făcută vreodată de Burton, personalizata asemenea mașinilor de curse care i-au inspirat linia şi culorile, precum şi legăturile şi ghetele ION, care reprezintă nucleul parteneriatului Pirelli / Burton. Pentru talpa ghetelor, cercetătorii Pirelli din Bicocca au dezvoltat un compus și o amprentă inspirata de anvelopele Pirelli pentru a garanta snowboarder-ilor maxim de aderenţă, confort şi control, comparabile cu ale automobilelor de înaltă performanţă.

Costume pentru zăpadă Pirelli PZero: Glamour hi-tech. Toate soluțiile tehnologice cele mai moderne utilizate pentru echipamentele sportive PZero provin din laboratoarele Pirelli. Proiectul Pirelli de Design Industrial împărtăşeşte aceleaşi materiale de înaltă performanţă şi filozofia fundamentală care stă în spatele anvelopelor noastre: cea mai bună soluţie posibilă pentru condiţii meteorologice specifice. Costumul de zăpadă high-tech Winter Sottozero este amestecul perfect de inovare, confort şi glamour.

Logo-ul Formulei 1, F1, Formula 1 și Campionatul Mondial FIA Formula 1 sunt mărci comerciale ale grupului de Formula 1, Formula One Licensing BV. Toate drepturile rezervate.

Sankt Petersburg / Bucuresti, 14.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *