free download 78 travel guides written by experts

De la EVA vine – știi?! – dezlegare de Florii

După Bunavestire, Floriile sunt al doilea moment – și ultimul – din Postul Paștelui în care creștinii au dezlegare la pește. Zi așteptată cu bucurie, chiar dacă perioada pe care o traversăm este una tare grea. Chiar dacă cei care poartă nume de flori nu vor mai putea sărbători alături de prieteni, însemnătatea acestei zile rămâne la fel de mare. Dar poate că celebrarea ei alături doar de cei dragi din casă va reprezenta un moment de mai profundă reflecție asupra a ceea ce reprezintă familia pentru fiecare dintre noi.

Și cât de important este să ne purtăm de grijă unii altora, să ne protejăm și sprijinim unii pe ceilalți tocmai pentru a ne bucura împreună de sărbători precum aceasta, în inima propriului cămin. Este un exercițiu de iubire, respect și responsabilitate căruia îi suntem datori în orice împrejurare, dar cu atât mai mult acum.

Masa de sărbătoare poate rămâne de sărbătoare chiar și în condițiile actuale. Poate nu neapărat atât de îmbelșugate ca în alți ani, dar cu siguranță respectând tradiția străveche, de a consuma pește. Pentru că peștele este simbolul creștinilor din primele veacuri, rămas simbol până azi.

Când vei merge la cumpărături nu uita să pui în coș și câteva conserve EVA Sardine în ulei vegetal cu lămâie sau EVA Sardine în sos tomat. Sunt o încântare pentru vrednicii postitori, dar nu numai pentru ei. Și asta deoarece sardinele, pescuite în Marea Adriatică, sunt – ca și specie de pești – o sursă excelentă de proteine și acizi grași Omega 3. Pot fi servite ca atare dar într-o prezentare festivă, ori pot fi ingredientul unor preparate surprinzătoare.

EVA Sardine

În salate, de exemplu, sau alături de paste. Și pentru că timpul cu siguranță îți permite, le poți face o supriză celor dragi prepârandu-le o… pizza cu pește. Rămâne să alegi tu ce tip de pește din generoasa ofertă a savuroaselor conserve EVA. Poate fileuri de macrou sau hering, poate bucăți de ton…

Foarte mulți consumatori apreciază în mod deosebit – de exemplu – șprotul. De ce? Pentru că pe lângă faptul că este gustos, este și foarte versatil. Din conserve EVA Șprot în ulei vegetal poate fi preparată o diversitate de aperitive. Imaginație să fie, că variantele sunt inepuizabile. De la bruschetti cu usturoi și rucola sau ridichi, la salate cu cartofi, măsline și castraveți acri sau salată verde ori sfeclă. Ca să nu mai spunem de o delicioasă pastă de șprot și brânză de vaci… Vrei rețeta? Iat-o!

Sÿprotni u biljnom ulju SK poklopac_CS4

Ai nevoie de: o conservă EVA Șprot în ulei vegetal, o conservă EVA Ton în suc propriu, trei linguri de brânză de vaci, 100 g unt, o legătură de ceapă verde sau o ceapă roșie, sare și piper.

Mod de preparare

Scurge bine conservele de pește și mai ales brânza de vaci. Pune-le în blender împreună cu untul și mixează până obții o pastă fină. Taie foarte fin ceapa și adaug-o în pasta obținută, apoi potrivește gustul de sare și piper. Se poate servi pe felii de pâine prăjită. Este cu adEVArat delicioasă! Poftă bună!

Și… „La mulți ani!” tuturor celor cu nume de floare! Să vă fie numai soare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *