free download 78 travel guides written by experts

De la cvartet, la colinde si cantece pionieresti

– Orchestrele si Corurile Radio intr-o serie de concerte extraordinare de final de an

Evenimentele muzicale ce vor incheia prima parte a stagiunii concertistice a Orchestrelor si Corurilor Radio vor veni in intampinarea asteptarilor publicului, dar il vor si surprinde, in egala masura.

Seria cadourilor va incepe cu recitalul cvartetului Voces, marti, 15 decembrie, ora 19.00, la Sala Radio. Programul va cuprinde Cvartetul in do major K 157 de Mozart, Cvartetul in re major op. 64, nr. 5 Ciocarlia de Haydn si Cvartetul in fa minor Serioso, op. 95 de Beethoven.

Miercuri, 16 decembrie, ora 19.00, dirijorul Camil Marinescu se va afla la pupitrul Orchestrei de Camera Radio, intr-un concert ce il va avea ca solist pe cunoscutul pianist Dan Grigore. Programul cuprinde integral lucrari mozartiene: prima parte, Uvertura operei La Clemenza di Tito, K 621 si Concertul nr. 20 in re minor pentru pian si orchestra, K 466, iar partea a doua, Simfonia nr. 37 in sol major, K 444 si Simfonia nr. 38 in re major, Praga K 504.

Pentru a intra pe deplin in ambianta sarbatorilor, Corul Academic Radio, dirijat de Dan Mihai Goia, propune joi, 17 decembrie, de la ora 19.00, un program de colinde romanesti si cantece de Craciun din literatura universala (piese ucrainiene, franceze, spaniole, germane si engleze). Alaturi de Corul Radio vor fi prezenti solistii instrumentisti: Simona Popovici – orga, Eugen Popovici – flaut, Carmen Sandulescu – pian, Dan Stoenescu – pian, Petre Fartatescu – chitara, Liviu Ofiteru – chitara.

Vineri, 18 decembrie, ora 19.00, Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Ilarion Ionescu-Galati, va sustine un concert spectaculos ce ne va purta pe meleaguri spaniole. Solistul concertului este Stan Zamfirescu – chitara. Din program: Sevillana de Albeniz, Concertul din Aranjuez pentru chitara si orchestra de Rodrigo si Suita Carmen de Bizet – Scedrin.

Sambata, 19 decembrie, ora 18.00, va avea loc un spectacol traditional de Craciun – “Colinde, colinde” – sustinut de grupuri de colindatori din zone etnofolclorice reprezentative ale tarii. Vor participa: Ansamblul ,,Gura Izvorului’’ – Vatra Moldovitei (judetul Suceava), Ansamblul „Magura – Cernesti” (judetul Maramures), Grupurile traditionale „Credinta” – comuna Cocora (judetul Ialomita), „Dor fagarasan” din judetul Brasov, „Plaiurile Bistritei”(judetul Bacau), „Liliacul” si „Plaiul Closani” din Baia de Arama (judetul Mehedinti), Grupul de colindatori „Almas Saliste” din judetul Hunedoara, Ansamblul „Poienita” din Poiana Stampei (judetul Suceava) si Grupul de colindatori „Mugurel de Vlasca” al Episcopiei Giurgiu.

Anul 2009 marcheaza implinirea a 20 de ani de la caderea comunismului in Romania. Cu acest prilej, duminica, 20 decembrie, ora 19.00, Corul de Copii Radio, dirijat de Voicu Popescu, va adresa tuturor celor prezenti un Salut voios de pionier!. Salut voios de pionier! este un concertul-spectacol realizat la implinirea a 20 de ani de la evenimentele din 1989, intr-o viziune detasata si obiectiva, necesara intelegerii fenomenului istoric si social pe care generatiile adulte l-au trait si pe care multi tineri doresc sa il cunoasca. Repertoriul cuprinde unele din cele mai sugestive cantece pionieresti si uteciste interpretate live, jocuri si versuri ale copiilor inspirate de trairile varstei surprinse in inregistrari radiofonice si imagini din emisiuni de televiziune din epoca sau inregistrari de la spectacolele omagiale.

Nu ratati concertele de sfarsit de an ale Orchestrelor si Corurilor Radio, ce vor avea loc in proaspat renovata Sala Radio.

Bucuresti, 15.12.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *