free download 78 travel guides written by experts

De ce să ții cont când alegi vasul WC

Baia reprezintă unul dintre spațiile esențiale din locuința ta și, din acest motiv, trebuie să o amenajezi cu mare atenție la detalii. Când vine vorba despre alegerea vasului WC, există mai multe aspecte pe care este bine să le iei în considerare.

Citește recomandările de mai jos și vei ști exact la ce să te uiți atunci când cauți vasul WC perfect pentru baia ta.

baie

sursa foto

Dimensiunile și poziționarea vasului WC

Primele lucruri la care trebuie să fii atent când cumperi vasul de toaletă sunt dimensiunea și modul în care aceasta se raportează la mărimea totală a băii.

Dacă dispui de puțin spațiu, caută un vas cât mai compact, pe care să îl așezi strategic, lipit de unul dintre pereți. Eventual, poți opta pentru un vas cu funcție de bideu inclusă. Astfel, vei avea un obiect 2 în 1, economisind spațiu prețios.

În cazul în care baia ta este mai mare și îți permite orice alegere, poți opta pentru un vas de toaletă mai înalt și mai confortabil, cu rezervor așezat.

Modelul vasului WC

Pe piață sunt disponibile zeci de modele, iar decizia depinde de gusturile și necesitățile tale. Iată care sunt modelele clasice pentru vasul WC:

Vas WC cu rezervor la semiînălțime

Acest tip de vas este, probabil, cel mai întâlnit. Vasul este poziționat pe pardoseală, iar rezervorul se află la câțiva centimetri mai sus, pe peretele din spate.

Varianta aceasta este cea mai potrivită pentru spațiile înguste, vasul și rezervorul ocupând foarte puțin loc.

Vas WC cu rezervor așezat

Acest vas are un aspect compact, modern și unitar. Spre deosebire de opțiunea anterioară, aceasta are rezervorul așezat la același nivel, chiar în spatele vasului.

Reține, totuși, că în ciuda esteticii compacte, un astfel de vas poate ocupa ceva mai mult loc în baie. Fă măsurători și asigură-te că ai suficient spațiu!

Vas WC suspendat

O variantă modernă și care aduce multiple beneficii este vasul WC suspendat. Acesta se montează puțin mai greu decât celelalte, fiind nevoie să ascunzi rezervorul în perete, însă efectul estetic este unic.

În plus, acest tip de vas de toaletă este foarte igienic. Poți curăța gresia de sub el cu ușurință, folosind un mop.

De asemenea, rezervorul ascuns în perete (numit și „îngropat”) este mult mai silențios decât unul standard.

Integrarea vasului WC în designul interior al băii

Pe lângă aspectul funcțional, vei dori ca vasul de toaletă să se integreze și estetic în baia ta. Nu trebuie să fii designer interior pentru a alege un vas potrivit, ci doar să respecți câteva reguli de bază.

Dacă majoritatea obiectelor sanitare din baia ta au forme delicate și colțuri rotunjite, alege un vas WC în concordanță cu acest stil.

Dacă preferi un design minimalist și vrei o baie cât mai spațioasă, comandă aici un vas de wc suspendat sau unul de mici dimensiuni, cu linii drepte și cât mai simple.

Tehnologiile inovatoare și funcțiile speciale

În prezent, producătorii de obiecte sanitare inovează din ce în ce mai mult. Astfel se nasc noi funcționalități, menite să îți ușureze viața și să îți ofere un plus de confort.

Igienizare automată

Unele vase WC au integrată funcția de autoigienizare. Sistemul de tragere a apei cu presiune, alături de un detergent obișnuit sau special pentru vasul de toaletă, permite o curățare facilă, rapidă și fără niciun fel de efort din partea ta.

Sisteme de economisire a apei

O altă funcție utilă este cea de economisire a cantității de apă. Vasele de toaletă ce dispun de această funcție folosesc jeturi de apă mai puternice, ce curăță vasul rapid, cu mai puțină apă.

De asemenea, unele vase dispun de două opțiuni de tragere a apei – una normală și una rapidă – pentru a reduce la maximum consumul inutil de apă.

Acestea fiind spuse, acum ai la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun vas WC. Nu uita să faci măsurătorile necesare și să iei în calcul toate aspectele prezentate mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *