Shadow

De ce să optăm pentru un SUV

Când vine vorba de cumpărarea unei mașini, in functie de tipul caroseriei, există mai multe tipuri din care puteti alege astăzi.

Pentru a evita să ajungeti sa fiti copleșit de numarul foarte mare de modele diferite de pe piata, mai întâi trebuie să va decideti asupra unui lucru crucial – adică tipul de masina de care aveti nevoie cu adevarat, in functie de stilul de viata pe care il aveti si de activitatile pe care le faceti in mod frecvent. Dacă se întâmplă să aveti o familie mare cu mulți copii, atunci cu siguranta un SUV este masina potrivite pentru nevoile dumneavoastra, cu atat mai mult daca obisnuiti sa calatoriti alaturi de familie pe distante lungi.

De ce să optăm pentru un SUV
sursa foto: ford.ro

Dacă se întâmplă să faceti parte dintr-o familie numeroasa sau sa organizati excursii cu un grup mare de prieteni, atat spatiul interior cat si numarul de locuri, sunt lucruri foarte importante. Din fericire, exista masini SUV care au chiar si 7 locuri, aspect care cu siguranta va va avantaja daca veti opta pentru o astfel de masina.

Avantajele deținerii unui SUV

  • Confort și spațiu interior – De la spațiul pentru cap până la spațiul portbagajului și tot ce există între ele, SUV-urile sunt pur și simplu mult mai mari decât un sedan și oferă un element de confort suplimentar în habitaclu. Mai mult spațiu face ca un SUV să fie extrem de prietenos cu copiii și animalele de companie, iar compartimentele suplimentare și spațiul de depozitare mare va ajuta sa luati cu dumneavoastra tot ce aveti nevoie intr-o vacanta.
  • Versatilitate – Un SUV poate fi folosit pentru o varietate mai mare de scopuri decât un sedan de exemplu. Ele pot aborda cu ușurință diferite suprafețe de drum, sunt vehicule perfecte pentru activități în aer liber precum mersul la pescuit și majoritatea au motoare puternice care vă vor permite să tractați cu usurinta o remorcă, o barcă și chiar o rulotă.
  • Capacitate de depozitare – SUV-urile sunt perfecte pentru familiile numeroase și pentru persoanele care iubesc sportul sau diverse alte activitati în aer liber, permițându-le să aducă cu ele echipamente de dimensiuni mari, cum ar fi corturi, biciclete montane, caiace, schiuri si lista poate continua.
  • Aderență și manevrabilitate – Condițiile umede și alunecoase nu reprezintă o problemă pentru acest tip de vehicul, in special daca este echipat cu tracțiune integrală – majoritatea SUV-urilor pot fi comandate 4×4. Pe teren accidentat un SUV va poate duce oriunde doriti.
  • Rezistență – Cadrul mai robust al unui SUV oferă vehiculului o bază robustă care asigură durabilitate și putere.
    Vedere mai buna asupra drumului – Datorită poziției sale mai înalte, veți putea vedea drumul mult mai bine si mai clar – pericolele precum gropile sau obiectele căzute pe drum pot fi evitate din timp. De asemenea, veti putea vedea peste vehicule mai mici si veti putea anticipa mai usor urmatoarele miscari.
  • Garda la sol – SUV-urile pot circula prin ape mai adânci decât masinile normale fără a deteriora motorul. De asemenea, puteti aborba drumuri accidentate si borduri inalte, fara sa va fie frica de faptul ca veti lovi bara sau alte zone de sub masina.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje de care va puteti bucura daca veti alege un SUV. Cu siguranta daca va numarati printre cei carora le place aventura, au o familie numeroasa sau pleaca in vacante cu prietenii, un SUV reprezinta optiunea cea mai potrivita atat in ceea ce priveste spatiul interior, confortul si puterea. De asemenea, este de mentionat si faptul ca, consumul de carburant este unul extrem de avantajos avand in vedere dimensiunea si greutatea unei astfel de masini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *