Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

De ce să alegi un ceas quartz?

Veșnica întrebare: ceas cu baterie sau ceas mecanic? Răspunsul variază în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia. Vom prezenta mai jos avantajele și dezavantajele achiziționării unui ceas quartz, punând accentul pe aspectele practice care contează în viața de zi cu zi, și mai puțin pe mecanismele de funcționare ale acestor două tipuri de ceasuri de mână.

Avantaje

Lista de motive pro trebuie să înceapă cu prețul ceasurilor quartz. Există modele care se vând chiar la mai puțin de 49 RON, după cum sunt și ceasuri cu baterie care costă mii de lei. Cumpărătorul obișnuit este de obicei interesat de partea de jos a gamei de prețuri. În general, nu este greșit să spunem că ele fac parte din categoria de ceasuri ieftine. Dacă te interesează să aibă caracteristici funcționale extra și elemente de design deosebite, poți găsi ceasuri cu baterie de o calitate satisfăcătoare sub 200 de lei.

ceasuri quartz

Astfel am ajuns la al doilea cel mai mare avantaj al ceasurilor cu mecanism pe bază de cristale de quartz: gama largă de funcții adiționale. Vorbim aici de banala alarmă cât și de iluminarea ecranului, caracteristici de bază pe care le găsești chiar și la cele mai ieftine modele. Nu putem nega că sunt necesare, mai ales pentru cei care nu se împacă prea bine cu folosirea telefonului mobil în viața de zi cu zi.

Mergând dincolo de aceste funcții cunoscute de toată lumea, putem opta pentru caracteristici mult mai interesante disponibile la un preț nu tocmai ridicat. De exemplu, opțiunea dual time îți oferă posibilitatea de a vedea 2 fusuri orare diferite în același timp. De cele mai multe ori cadranul are un afișaj analog principal însoțit de unul electronic pentru al doilea fus orar.

RECOMANDAM:  Doru se razbuna pe Rose Marie in finala show-ului Vaporul iubirii

Pe lângă asta, putem vorbi de cronometru care poate înregistra și uneori memora mai multe intervale, senzori care măsoară presiunea, temperatura și altitudinea (barometru, termometru și altimetru), busolă, calculator cât și o caracteristică pe care o poți găsi și la ceasurile mecanice: tahimetrul folosit pentru măsurarea unor viteze, lungimi sau alte constante dependente de timp. În cazul ceasurilor quartz, tahimetrul este disponibil doar la cele cu afișaj analog, o constrângere dată chiar de esența modului său de funcționare.

Dezavantaje

Cel mai cunoscut dezavantaj al unor ceasuri ieftine de tip quartz este acela că ele se strică mai repede, în ciuda faptului că au un nivel de acuratețe mai mare de indicare a orei exacte față de ceasurile mecanice. Dacă nu e rezistent la apă, un ceas quartz se poate deteriora foarte ușor, mai ales dacă intră în contact cu lichide (sucuri, bere, apă de mare), altele decât apa simplă.

Al doilea dezavantaj al ceasurilor quartz este că oricât ai încerca, sunt slabe șanse să găsești un design care oferă aceeași eleganță ca un ceas mecanic cu carcasă skeleton, unde mecanismul ceasului este transformat într-un element estetic major. Totuși, ceasurile quartz sunt foarte diversificate în privința aspectului, putând alege între foarte multe stiluri precum cele sport, casual elegant, sau business. Poți opta și pentru elemente de design mai speciale cum ar fi o carcasă triunghiulară sau o curea tip army.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *