free download 78 travel guides written by experts

De ce să alegi ceasurile automatice?

Un ceas automatic este practic un ceas mecanic care nu necesită întoarcere manuală. El funcționează pe baza mișcărilor mâinii tale pe care le faci atunci când îl porți. Totuși, oricât de interesant ar fi acest principiu, el nu este motivul pentru care oamenii cumpără ceasuri automatice. Hai să aflăm de ce.

Design

Astăzi, principalul lucru la care cineva se uită înainte de a cumpăra orice, fie el și un ceas, este aspectul. Orice cumperi trebuie să arate bine. Multitudinea de opțiuni în ceea ce privește design-ul ceasurilor automatice, face ca aceste modele să fie la mare căutare. Ele au o trăsătură comună: inspiră eleganță și bun gust, fiind de aceea potrivite pentru ținute business și ocazii speciale.

Mecanismul în sine este un element important pe care mulți producători aleg să-l pună în valoare făcând spatele cadranului transparent. Elementele mecanice sunt vopsite de obicei în auriu și au un finisaj superior. Felul în care se rotițele se învârt în relație una cu cealaltă pentru funcționarea perfectă a întregului, atrage privirea și o poate reține timp de câteva minute bune.

ceasuri automatice

Durabilitate

În general, modelele de ceasuri automatice au un preț mai mare decât cele quartz pentru că reprezintă un produs apreciat de o categorie restrânsă de oameni. Nu oricine optează să plătească mai mult pentru a avea un ceas mecanic, o imitație fidelă a celor din vremurile de demult.

Prețul se va reflecta cu siguranță în calitatea materialelor folosite pentru confecționarea ceasului, ceea ce îi va conferi un aspect mai deosebit, dar și o durabilitate mai mare față de ceasurile obișnuite cu baterie.

Unicitate

Nu ne referim la faptul că un ceas automatic este unic prin definiție, ci la șansa la exprimare de sine (self expression, cum spun americanii) pe care ți-o dă. Un ceas automatic îți permite să te diferențiezi de ceilalți și să ieși în evidență, lucru foarte important atunci când cunoști oameni noi sau când mergi la un interviu.

Nu încercăm să spunem că dacă alegi unul din acele ceasuri de vanzare quartz este ceva rău. Nu. E doar neutru, dar dacă vrei ceva pozitiv un ceas automatic îți va oferi acea unicitate pe care o cauți și să recunoaștem, vei părea mai interesant la prima vedere atunci când îl porți la mână.

De ce să NU cumperi un ceas automatic?

La fel ca orice altceva pe lumea asta, și ceasurile automatice au dezavantaje. Să începem cu cel mai evident aspect pentru cumpărătorul de rând: prețul. Dacă tot ce vrei e un obiect care să-ți spună ora și să arate decent, un ceas quartz este alegerea cea mai potrivită. Este mai ieftin și își îndeplinește scopul.

Pe de altă parte, dacă vrei eleganță și stil, va trebui să plătești în plus pentru ele. Nu te gândi că este cine știe ce diferență între un ceas quartz de calitate și unul automatic. Din contră, prețurile devin similare cu cât ceasul quartz are mai multe caracteristici dependente de baterie, acestea din urmă fiind un alt motiv pentru care un ceas automatic nu e potrivit pentru tine. Cu alte cuvinte, dacă vrei să fie dual time, să aibă alarmă, iluminare și cronometru, ești practic obligat să cumperi ceasuri de vanzare cu baterie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *