free download 78 travel guides written by experts

De ce isi fac bancile cafenele?

Nu avem suficient timp. Oamenii de afaceri nu au suficient timp si de multe ori intampina dificultati in prioritizarea activitatilor. De cativa ani, oamenii de afaceri din Romania beneficiaza de prezenta cafenelelor bancare in locuri centrale din orasele mari. Aici pot trimite un e-mail in timp ce isi asteapta partenerul de afaceri sau pot consulta rezultatele de la bursa. Insa, de ce isi deschid bancile cafenele ? Ce castiga banca ? In noul numar al revistei Campaign Romania, Banca Transilvania (BT), BCR si BRD raspund intrebarilor redactiei in materialul „Totul despre… Cafenelele bancare”.
Lansat in 2003 in Romania de catre BT, rolul conceptului de cafenea bancara este acela de a crea un mediu de afaceri neconventional. La scurt timp dupa Banca Transilvania, inca doua banci de top din Romania au apelat la acest concept: BCR si BRD. Rolul acestei decizii in strategia de comunicare a celor 3 banci este destul de important. Profitul de imagine obtinut s-a concretizat in atragerea clientilor potriviti si mentinerea perceptiei de institutie bancara customer friendly, iar cafenelele au capitalizat pe succesul brandurilor bancare.

Chiar daca nu exista studii care sa arate cati dintre cei care frecventeaza cafenelele au devenit clientii bancii respective si invers, cafenelele bancare sporesc activitatea institutiei si atrag clienti care prin intermediul lor descopera produsele si serviciile bancii. O astfel, de locatie este un mediu ideal pentru discutiile si intalnirile de afaceri si pentru urmarirea cotatiilor bursiere. Dinspre partea clientului, specialistii intervievati de revista Campaign au identificat doua beneficii majore: disponibilitatea tranzactiilor bancare pana la ore tarzii si sansa de a interactiona diferit cu un brand bancar intr-un mediu relaxant.

Din sumarul noului numar al revistei Campaign, redactorii va mai recomanda articolele: „Aglomeratie de pitch-uri in PR” , „Romania in top la Congresul IAA”, „Batalia pe talente in industria de PR”, „Daca ar fi sa incept astazi….” si „Cum se face reclama in jocurile pe computer ?”.

Bucuresti, 06.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *