De ce indragim atat de mult cafeaua si care sunt cele mai importante beneficii ale unei cafele de calitate?

Cafeaua in diversitatea ei de forme si arome face parte din rutina zilnica a milioane de oameni din intreaga lume, indiferent daca este savurata in prima parte a zilei, cu scopul de a ne furniza un plus de energie sau in a doua parte a zilei doar pentru ca ne place gustul inconfundabil al acesteia, cafeaua ramane totusi una dintre cele mai populare bauturi din intreaga lume.

Cafeaua are o istorie foarte indelungata, datand inca din vremurile antice, atunci cand oamenii vremurilor respective au vazut in aceasta un remediu pentru diferite afectiuni insa era desigur si consumata ca atare.

De-a lungul timpului, cafeaua a fost indeaproape studiata de numerosi cercetatori, care dupa foarte mult studiu, au ajuns la niste concluzii foarte interesante despre cafea, concluzii care practic ne incurajeaza sa consumam cu incredere cafea si sa ne bucuram din plin de fiecare ceasca de cafea pe care avem posibilitatea sa o savuram.

Este totusi important de subliniat faptul ca excesul de cafea poate transforma beneficiile aduse de aceasta in efecte secundare mai putin pozitive pentru organism, fapt pentru care moderatia reprezinta unul dintre cuvintele cheie din recomandarile specilistilor.

In prezent regasim cafeaua intr-o diversitate atat de mare de forme si arome incat de foarte multe ori, alegerea acesteia devine o provocare chiar si pentru cele mai fine gusturi, care in general stiu sa faca diferenta dintre o cafea comuna si o cafea premium. Singurul mod prin care ne putem da seama ce anume ni se potriveste gustului in materie de cafea este sa testam constant noi arome, pana vom ajunge la cea care perfecta pentru gustul nostru. Cafeaua insa nu este numai despre gust, astfel ca am pregatit pentru tine cateva motive pentru care sa iti indragesti si mai mult ceasca de cafea.

beneficii ale unei cafele de calitate

sursa foto

Cafeaua dispune de o sursa importanta de antioxidanti.

Unul dintre cele mai importante beneficii de care te poti bucura de indata ce ai savurat o ceasca de cafea este faptul ca in organismul tau vor patrunde o varietate de antioxidanti, foarte importanti pentru sanatatea generala a oricarui organism. Desi cafeaua verde este mult mai recunoscuta pentru acest aspect, cert este faptul ca nici cafeaua clasica nu este mai prejos daca vorbim despre antioxidanti si nutrienti esentiali.

Protectoare impotriva bolilor cariovasculare.

Cafeaua este in acelasi timp considerata si un veritabil aliat al inimii avand in vedere ca aceasta protejeaza impotriva a diverse boli de natura cardiovasculara. Dintre acestea, este important sa mentionam faptul ca o ceasca de cafea este foarte benefica persoanelor care se confrunta cu o tensiune arteriala mica.

Cafeaua reduce riscul de boli neurologice.

Studiile de specialitate au scos la iveala faptul ca un consum regulatde cafea duce la o scadere considerabila a riscului de a dezvolta afectiuni precum Parkinson sau Alzheimer, boli care apar in mod comun la persoanele cu o varsta mai inaintata. In plus, cercetatorii spun ca aceasta are totodata un efect pozitiv si asupra sistemului imunitar al organismului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *