Shadow

De-a Arhitectura invită arhitecții, urbaniștii, peisagiștii, designerii, studenții arhitecți să se înscrie ca voluntari în programele de educație de mediu construit

De-a Arhitectura, o comunitate de profesioniști ai mediului construit şi profesori dedicată promovării educației în domeniul arhitecturii și al mediului construit, invită arhitecții, urbaniștii, designerii, inginerii și studenții la arhitectură să se alăture programelor desfășurate în școli în anul 2023-2024, să contribuie la dezvoltarea unor comunități de tineri informați și implicați în viața orașului și să redescopere domeniul în care profesează prin ochii copiilor de școală primară. Înscrierile vor rămâne deschise până pe 15 iunie 2023.

De-a Arhitectura își propune să continue să aducă educația de mediu construit (Built Environment Education – BEE) în școlile publice, oferind elevilor din clasele I și până la a IV-a posibilitatea să învețe despre noțiuni elementare de arhitectură și urbanism și despre impactul acestora asupra vieții lor de zi cu zi, prin programe care promovează creativitatea și inovația. Prin voluntariat la cursurile De-a arhitectura mini” și De-a arhitectura în orașul meu”, profesioniștii mediului construit pot inspira următoarea generație de cetățeni, promovând o înțelegere mai profundă a mediului construit în rândul tinerilor elevi.

Credem că educația de arhitectură și mediu construit este o componentă vitală a unei educații complete. Prin înscrierea ca voluntari, profesioniștii din domeniu au o oportunitate unică de a-și împărtăși cunoștințele și de a provoca creativitatea copiilor”, a declarat arh. Mina Sava, președinte De-a Arhitectura.

Inscrieri voluntari De-a arhitectura 2023

Voluntariatul în cadrul programelor De-a arhitectura oferă o serie de beneficii pentru profesioniștii din domeniu. Acesta oferă o platformă pentru dezvoltarea abilităților de predare, îmbunătățirea abilităților de comunicare și încurajarea colaborării interdisciplinare, lucrând alături de profesori experimentați din școlile primare. Voluntarii vor putea avea un impact tangibil asupra comunităților lor, insuflând pasiune pentru arhitectură și promovând abilitățile de gândire critică în rândul elevilor.

Înscrierea ca voluntar se poate face pe platforma De-a arhitectura aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/courses. Toți cei interesați vor găsi informații detaliate despre programe și procesul de înscriere aici: https://www.de-a-arhitectura.ro/inscrieri/inscrieri-pentru-arhitecti-voluntari/. Perioada de înscriere se va încheia pe 15 iunie 2023, așa că voluntarii sunt încurajați să se înscrie cât mai curând și să profite de această oportunitate de a îi însoți pe profesori și pe copii în aventura lor de un an sau doi în lumea arhitecturii și a mediului construit.

Misiunea De-a Arhitectura este de a inspira și educa copiii și tinerii cu privire la importanța arhitecturii și a mediului construit, a sustenabilității și a comunităților echitabile, prin implicarea profesioniștilor din domeniu și a educatorilor din școli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *