free download 78 travel guides written by experts

De 125 de ani, Coca-Cola inspira momente de fericire alaturi de familie si prieteni

Se apropie aniversarea zilei în care Coca-Cola a fost vândută pentru prima dată în Atlanta de către farmacistul John S. Pemberton. La data lansării, pe 8 mai 1886, clienţii farmaciei Jacobs’ au considerat imediat noua băutură ca fiind „delicioasă şi răcoritoare”. Asociată de-a lungul timpului cu expresia fericirii, istoria Coca-Cola a fost încă de la început extraordinară. În 2011, Coca-Cola celebrează 125 de ani de fericire şi momente răcoritoare alături de consumatorii din întreaga lume.

Apariţia Coca-Cola, în data de 8 mai 1886, a marcat o zi importantă în istoria modernă a băuturilor răcoritoare: este ziua în care Dr. John S. Pemberton, un farmacist din Atlanta, a preparat pentru prima dată un pahar de Coca-Cola. Primul pahar de Coca-Cola servit în farmacia Jacobs’ a consemnat începutul unei noi ere în domeniul băuturilor răcoritoare. În prezent, Coca-Cola este cea mai populară băutură răcoritoare din lume, un produs care nu a conținut niciodată în compoziţia sa conservanţi adăugați sau arome artificiale.

În prezent, Coca-Cola este unul dintre cele mai cunoscute şi mai admirate branduri din lume. S-a demonstrat că, după cuvântul „OK”, termenul “Coca-Cola” este cel mai uşor de înţeles de pe planetă.

De-a lungul celor 125 de ani de istorie, brandul Coca-Cola a fost introdus în peste 200 de ţări şi teritorii, iar în prezent, sistemul Coca-Cola cuprinde peste 300 de parteneri îmbuteliatori, ce operează peste 900 de fabrici de îmbuteliere în care lucrează aproximativ 700.000 de angajaţi. Astfel, consumatorii din întreaga lume se bucură zilnic de 1.6 miliarde de porţii de băuturi ale companiei. Deşi a început cu o singură băutură răcoritoare, The Coca-Cola Company deţine în prezent patru din cele mai bine vândute cinci băuturi carbogazoase nealcoolice din lume: Coca-Cola, Coca-Cola Light, Sprite şi Fanta. The Coca-Cola Company este de asemenea cea mai mare companie producătoare de băuturi ready-to-drink pe bază de cafea şi ceai, dar şi cea mai mare companie producătoare de sucuri necarbonatate.

„Aniversarea celor 125 de ani de istorie Coca-Cola îi celebrează în primul rând pe consumatorii şi angajaţii din întreaga lume pentru contribuţia esenţială la succesul acestui brand. Cu această ocazie, ne reamintim de momentele de fericire şi optimism care ne-au inspirat de-a lungul timpului şi de rolul important pe care îl jucăm zilnic în comunităţile în care operăm. Sperăm să ne bucurăm împreună de cel puţin alţi 125 de ani de fericire!”, spune Miruna Raclaru, Director de Comunicare Coca-Cola Romania.

Bucuresti, 06.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *