Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Datorită măsurilor de sustenabilitate adoptate, Sonae Sierra a redus costurile de operare cu 24, 5 milioane de euro în 2017

Lisabona, Aprilie 2018. Performanța Sonae Sierra în 2017 a depășit așteptările in ceea ce privește rezultate economice și operaționale, ceea ce evidențiază implementarea cu succes a strategiei companiei. De asemenea, compania și-a demonstrat capacitatea de a economisi resurse prin intermediul practicilor de durabilitate care au contribuit la obținerea unor rezultate economice bune.

În 2017, Sonae Sierra a investit în îmbunătățirea eco-eficienței centrelor sale comerciale în majoritatea indicatorilor – cheie, atingând pe parcursul anului 68% dintre obiectivele sale de sustenabilitate și realizând parțial 11%.

Sonae Sierra logo

Punerea în aplicare a măsurilor durabile privind energia, apa și eficiența deșeurilor din ultimii 15 ani a generat anul trecut o reducere a costurilor de funcționare de peste 24,5 milioane de euro.

Din 2003, Sonae Sierra a îmbunătățit eficiența utilizării apei în portofoliul său cu 23%, iar eficiența energetică cu 47%. Procentul de deșeuri reciclate a crescut cu 239%, începând cu 2002, iar deșeurile trimise la depozitele de deșeuri au scăzut cu 68% începând cu anul 2007. În plus, compania a redus cu 79% intensitatea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 79% din 2005. În ceea ce privește siguranța și sănătatea Sierra a redus frecventa accidentelor la locul de muncă și a bolilor profesionale cu 72% din 2005.

Compania a obținut certificarea ISO 14001 pentru managementul de mediu pentru 26 de proiecte finalizate și pentru 43% din centrele sale comerciale aflate în exploatare. De asemenea, a obținut certificări OHSAS 18001 pentru managementul securității și sănătății pentru 10 proiecte și pentru 38% din centrele sale comerciale aflate în exploatare. Sierra a primit de asemenea certificări Green Building pentru 7 noi proiecte de dezvoltare și centre comerciale aflate în exploatare.

La nivel operațional, Sonae Sierra prezintă rezultate pozitive, cu un profit net de 110,0 milioane de euro în 2017 si peste 438 milioane de vizite în centrele sale comerciale reflectate în: 5,617 milioane de euro în vânzări la centrele comerciale aflate în administrare și 417 milioane de euro din chiriile centrelor comerciale deținute de companie. În ceea ce privește activitatea de furnizare a serviciilor, compania a încheiat 183 de noi contracte care acoperă servicii de dezvoltare și administrare a proprietății, cu o valoare combinată de 22,4 milioane de euro.

In ceea ce priveste anul in curs, Sonae Sierra rămâne optimistă în strategia sa de afaceri care generează rezultate excelente prin căutarea noilor oportunități de dezvoltare, precum și prin furnizarea de servicii.

Rezultatele performanței Sonae Sierra sunt publicate în Raportul său economic de mediu și social, care oferă o imagine completa si integrata a strategiei și performanței operaționale a companiei în 2017, subliniind alinierea dintre obiectivele de business și obiectivele sale de durabilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *