free download 78 travel guides written by experts

Data Quality Checkup Tool – oferit gratuit de Informatica –

analizeaza “sanatatea” datelor companiei

Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), furnizorul independent de software, lider pe segmentul de data integration, a anuntat disponibilitatea unui software gratuit de analiza a “sanatatii” datelor si anume Data Quality Checkup Tool. Dedicat utilizatorilor business, proiectat şi dezvoltat pentru a ajuta clienţii existenţi şi potenţiali să evalueze starea de sănătate a datelor rapid şi uşor, utilizatorii pot încerca acum produsele Informatica Data Quality, fara nici un cost. Pe baza rezultatelor acestui Check-up, companiile pot incepe sa construiasca un business case si sa porneasca discutii legate de investitiile in calitatea datelor.

Datele cu un grad ridicat de calitate sunt complete, coerente, corecte şi actuale. Nevoia de asemenea date continuă să crească pe masura ce companiilor li se cere să fie eficiente din punct de vedere operational, să respecte reglementarile in vigoare şi sa reduca riscul. Informatica Data Quality oferă o analiză robusta a datelor, data cleansing, data matching, administrarea exceptiilor şi capabilitati puternice de raportare si monitorizare, care să permită data quality să fie gestionata ca o initiativa pe intreaga companie.

Gratuit şi uşor de utilizat

Vizitatorii site-ului de checkup, cu securitate built-in, pot încărca un eşantion de date proprii şi analiza rezultatele de la un data profiling report, web-based. Cu aceste rezultate, ei sunt capabili sa înţeleaga problemele de calitate a datelor, fără nevoia de a avea hardware la dispoziţie sau de a instala software-ul. Odată ce un utilizator isi încarcă datele în siguranţă, acestea sunt criptate, prelucrate on-site şi stocate pe serverul Informatica. Apoi, un specialist de produs Informatica Data Quality elaboreaza profilul datelor si trimite clientului prin email, un link catre raportul de data profiling. In faza urmatoare, datele sunt sterse dupa verificarea health check.

"Există o legătură directă între calitatea datelor companiei dvs. şi performanţele in afaceri", a declarat Ivan Chong, director general, Data Quality, Informatica. "Calitate inalta a datelor păstrează competitivitatea şi prosperitatea companiei dvs, indiferent de dimensiunea companiei sau industria în care vă aflaţi. Folosind instrumentul nostru de checkup oferim utilizatorilor o modalitate simplă de introducere in Data Quality şi de a intelege diferenţa semnificativă ce se poate face in eficienţa operaţionala. Data Quality nu este doar pentru departamentul IT, dar trebuie să fie omniprezentă în întreaga organizaţie, în interiorul şi în afara firewall-urilor corporate."

Informatica Data Quality încurajează colaborarea între proprietarii de informaţii de business şi membrii echipei IT prin definirea dimensiunilor calităţii datelor, construirea de scorecards pentru calitatea datelor, colectarea regulilor de business pentru Data Quality, analiza rezultatelor calităţii datelor şi gestionarea exceptiilor. Produsele livreaza întreaga gamă de capabilităţi de data quality – data profiling, cleansing, matching, precum şi monitorizare – asigurarea faptului că toate tipurile de date – datele clientului, datele materiale si ale activelor, datele financiare – sunt complete, consistente, exacte şi actualizate, indiferent de locul unde acestea se afla.

//www.informatica.com/dataqualitycheckup/

Bucuresti, 31.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *