Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Daruieste iubirea care vindeca – Ghid pentru parinti

Daruieste iubirea care vindeca - Ghid pentru parintiHarville Hendrix si Helen Lakelly Hunt
Editura Herald

Autori apreciati la nivel international, Harville Hendrix si Helen Lakelly Hunt le ofera parintilor (si celor care isi doresc copii) un ghid care sa ii ajute sa aiba o relatie frumoasa, armonioasa cu proprii copii. Ei prezinta despre parintii constienti si recomanda acest tip de parinti pentru a crea o asemenea relatie durabila cu copiii, o relatie in care cei mici sunt intelesi si ajutati sa se dezvolte.

Hendrix si Helen Lakelly Hunt subliniaza faptul ca lipsurile suferite de parinti in copilarie in relatia cu parintii lor nu trebuie sa se reflecte asupra relatiei pe care ei o au cu ai lor copii. Parintele constient este asadar cel care isi recunoaste limitele si lipsurile si care nu le lasa sa intervina in construirea unei relatii armonioase cu copilul si, mai ales, in educatia copilului.

In carte se pune accent pe comunicarea cu copilul folosindu-se de tehnica IMAGO – prin pasii: oglindire-validare-empatizare. Astfel, actiunilor copilului nu trebuie sa li se raspunda cu critici, replici precum „ti-am spus eu”, „de ce nu asculti”, „nu esti in stare sa faci X”, ci printr-o disponibilitate de a asculta copilul, de a-i intelege motivele pentru care a actionat intr-un anume fel si modul in care ii poate explica mai bine anumite lucruri.

Mergand mai departe, tocmai prin aceasta urmarire constienta a copiilor si a relatiei parinte-copil, parintii ajung sa invete de la copii si sa descopere proprii „puncte de vindecare”.

O carte care propune asadar o abordare diferita a relatiei parinte-copil, o relatie si indemnuri usor de pus in practica de oricine, cu putina atentie. Un ghid cuprinzator, documentat, cu multe exemple relevante care ajuta la intelegerea mai usoara a conceptelor propuse si la descoperirea modului potrivit de comunicare in relatia parinte-copil.

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *