bucharest tech week 2021

Dark Tranquillity si Metalul De Gothenburg vin la Bucuresti

Joi, 19 mai 2011, clubul Silver Church se deschide pentru a întâmpina cum se cuvine formaţia Dark Tranquillity. Trupa revine în România la un an de la concertul incendiar din Sibiu, din cadrul ARTmania Festival 2010. Cu 14 albume până în prezent, pionierii metalului de Gothenburg oferă o experienţă intensă, puternic marcată de rădăcinile lor scandinave.

Suedezii propun o muzică elevată în stilul lor personal, rafinat până la forma actuală în peste 20 de ani de carieră. În 1989, Mikael Stanne (voce şi chitară) şi Niklas Sundin (chitară) formează trupa Septic Broiler. La scurt timp după aceea, li se alătură Anders Fridén, Anders Jivarp şi Martin Henriksson, iar în 1990, după înregistrarea primului demo, trupa îşi schimbă denumirea în Dark Tranquillity.

Membrii In Flames şi Dark Tranquillity sunt pionierii unui stil deosebit care combină melodicitatea noului val de heavy metal britanic cu intensitatea death metalului, numit “Gothenburg Metal”. Odată cu trecerea timpului şi alte trupe au fost incluse în aceeaşi categorie chiar dacă nu au trăit în oraşul suedez Gothenburg: Insomnium, Arch Enemy sau Eternal Tears of Sorrow.

“Skydancer” se numeşte primul album produs în 1993 cu vocea actualului solist In Flames, Anders Friden, chitări acustice şi voci feminine interpretate de colegele lor de şcoală. “The Gallery” este considerat un album clasic al metal-ului de Gothenburg prezent în topul revistei Decibel din aprilie 2010. “Projector”, cel de-al patrulea album Dark Tranquillity, a primit o nominalizare la Premiile Grammy din Suedia şi a marcat o schimbare de abordare a muzicii: 1999 a fost anul din care Dark Tranquillity a început să adauge stilului său dur o interpretare vocală mai nuanţată, accente de pian şi viori. “Damage Done” revine la clasicismul genului. “Character” (2002) şi “Fiction” (2007) sunt ultimele albume înregistrate cu Michael Nicklasson la bas înainte a fi înlocuit de Daniel Antonsson. În 2010, Dark Tranquillity a lansat albumul “We are the Void”, la trei ani după “Fiction”.

Dark Tranquillity va concerta în clubul Silver Church, joi, 19 mai 2011, la ora 20:00. Biletele, în valoare de 60 de lei în luna martie, sunt disponibile exclusiv pe shop.artmania.ro urmând ca din aprilie să fie distribuite şi în reţelele eventim şi myticket prin magazinele Germanos şi Diverta la preţul de 75 de lei în luna aprilie şi 90 de lei în luna mai. Oferta este valabilă în limita a 200 de bilete pentru primul presale și 300 pentru următorul.

Un eveniment ARTmania.

Bucuresti, 16.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *