free download 78 travel guides written by experts

“Danube Tour by Bike 2009” – Ruta 2, startul oficial din fata Parlamentului Romaniei, Bucuresti

Ciclişti entuziaşti din întreaga Europa (state membre UE, ţările din Balcanii de Vest şi Turcia) sunt in ultimele pregatiri, înainte de a lua parte la primul turneu european pe bicicleta de-a lungul fluviului Dunărea. Pe 23 iunie ora 08:00, peste 200 de biciclisti, reprezentând 23 de ţări vor începe acest tur din faţa Parlamentului de la Bucuresti. Înainte de inceperea  acestui tur care va dura cinci zile circuitul traversand România, Bulgaria şi Serbia, acestia vor fi intampinati oficial de domnul Niculae IDU, seful Reprezentanţei Comisiei Europene în România,  pentru a marca începutul acestui eveniment.

Grupul va porni la drum de la Bucuresti spre Bechet cu ajutorul autocarelor, unde se va traversa Dunarea la Orjahovo, Bulgaria apoi pe biciclete pana la Lom. Pe data de 24 iunie, bicicliştii vor sosi la Vidin (unul dintre cele mai frumoase orase din Bulgaria). Aici vor fi invitaţi la un eveniment public gratuit organizat de către Comisia Europeană şi partenerii săi. In 25 Iunie turul va continua spre Serbia pana in localitatea Prahovo, unde se va traversa  peste barajul de la Portile de Fier II spre Romania, aici grupul este asteptat de catre oficialitati ale judetului Mehedinti care ii vor insoti spre Turnu Severin.

In data de 26 Iunie participantii vor continua turul pe bicicleta spre impresionantul Baraj de la Portile de Fier I. Acest baraj este unul dintre principalele puncte de atractie din tur. Se va continua pe malul sarbesc al Dunarii pana la Veliko Gradiste. Destinatia finala este Belgrad in data de 27 iunie.

In acelasi timp, un al doilea grup de 200 de biciclisti va lua startul din Budapesta, Ungaria parcurgand renumitul Park National Dunare-Drava. Dupa ce vor traversa frontiera cu Croatia participantii au ocazia de a se relaxa si odihni la un eveniment organizat in Vukovar inaintea partii finale a turului ce va  depasi Banska Palanka si Novi Sad cu punct final la Belgrad.

Ambele grupuri se vor intalni in Belgrad si vor celebra sfarsitul turului intr-un mare spectacol organizat in imediata apropiere a faimoasei cetati Kalemegdan situata pe malul Dunarii la confluenta cu raul Sava. Evenimentul va cuprinde un spectacol de muzică si divertisment; in zona vor mai fi amplasate standuri cu centre de informaţii despre Uniunea Europeana si Serbia.

„Danube Tour by Bike 2009“ este o oportunitate de a aduce impreuna oameni din Europa (statele membre UE, ţările din Balcanii de Vest şi Turcia), de a încuraja integrarea şi dialogul între oameni si creşterea gradului de conştientizare fata de bogatul patrimoniu cultural din Europa de Sud-Est. Turul se doreste a fi startul unei actiuni la nivel european pentru protejaraea eco-sistemului Dunarii.

Bucuresti, 18.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *