Shadow

Daniel Ortiz este noul director general al Enel X România

Daniel Ortiz, fost coordonator al activității Business-to-Consumer (B2C) Iberia, Endesa X, a preluat la începutul lunii mai funcția de director general al Enel X România, companie dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale pentru orașe, case, industrii sau mobilitate electrică. Marius Chiriac, cel care a condus compania încă de la lansarea acesteia în România, din noiembrie 2018, a preluat funcția de director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

„Sunt onorat să mă alătur echipei Enel X România, împreună cu care vom transforma provocările lansate prin Green Deal în povești de succes. Tranziția către mobilitatea electrică se accelerează de la un an la altul, inclusiv printr-un număr în creștere de puncte publice de încărcare Enel X, instalate în toate colțurile țării, și prin soluții de mobilitate pentru acasă sau la birou care fac viața șoferilor mai ușoară. Totodată, eficiența energetică devine o prioritate pentru companii, tot mai interesate de soluțiile noastre de producere a energiei din surse regenerabile. Vom dezvolta toate aceste produse inovatoare și soluții digitale din portofoliul Enel X România pentru a sprijini comunitățile să beneficieze de un mediu curat și sigur și pentru a susține ritmul accelerat al tranziției energetice”, a declarat Daniel Ortiz, director general al Enel X România.

Absolvent al Universității Politehnice din Barcelona, Facultatea de Inginerie Electrică, instituție în cadrul căreia a fost timp de 11 ani profesor asociat, Daniel Ortiz a obținut o diplomă de MBA la ESADE Business School și a acumulat peste 20 de ani de experiență în cadrul grupului Enel. În ultimii trei ani a coordonat Departamentul B2C (Business-to-Consumer) din cadrul Endesa X, responsabil de gestionarea portofoliului de soluții și servicii dedicate clienților rezidențiali.

Daniel Ortiz
Daniel Ortiz

În calitate de director general al companiei Enel X România, Daniel Ortiz va continua să dezvolte infrastructura de mobilitate electrică, pentru un transport alternativ cu impact zero, și va promova soluții de eficiență energetică pentru clădiri, locuințe sau pentru consumatorii industriali.

Enel X România a ajuns deja la o rețea de 140 de puncte de încărcare în toată țară, instalate atât pe spațiile publice, cât și pe cele private, în mall-uri sau hipermarketuri. Infrastructura deja dezvoltată în țară, ce poate fi vizualizată pe o hartă interactivă, le permite șoferilor de vehicule electrice să călătorească de la Nord la Sud și de la Est la Vest fără grija stațiilor de alimentare. În plus, aceștia au la dispoziție aplicația JuicePass, ce permite o mai mare flexibilitate în procesul de încărcare a vehiculelor electrice la stațiile Enel X și simplifică accesul la informații despre consum.

Enel X acoperă și nevoile de încărcare din zona privată prin soluții de mobilitate electrică pentru acasă sau la birou, care să ușureze viața șoferilor de vehicule electrice. Acestea includ stații de încărcare, servicii de instalare și aplicații software prin care clienții își pot monitoriza și controla propriile dispozitive de încărcare.

În ceea ce privește partea de soluții de panouri fotovoltaice pentru clienți industriali și comerciali, Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre de logistică, centre comerciale şi clădiri de birouri. Au fost montate aproximativ 11.500 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu 2348.8 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale înregistrate de companiile care și-au instalat astfel de surse de producție de energie depășesc 500.000 de euro, prin evitarea costurilor de transport și de distribuție a energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *