bucharest tech week 2021

Daniel Buzdugan si Athos: destin, prietenie neconditionata si echilibru

Q : Buna Daniel, iti multumim pentru ca ai acceptat invitatia noastra. Si tu ai un animalut de companie, un catel pe nume Athos de aproximativ un an daca nu ma insel…

A : Da, un an si doua luni… Athos este un exemplar frumos din rasa ciobanesc german.

Q :  Iti amintesti o intamplare deosebita cu Athos?

A : Da, imi amintesc momentul in care l-am cunoscut – el este de la Iasi. Ne-am nascut in acelasi oras.

daniel-buzdugan-si-athos
Q : Ce coincidenta frumoasa …

A : Da, am un prieten care este pasionat de caini. Este innebunit dupa caini, dupa rasa ciobanesc german in special. El are o catelusa– mama lui Athos – care a fost la un concurs de caini undeva in Germania si a luat locul 23, deci este de familie buna, cu pedigree. Atunci cand am dat o fuga pana la Iasi si m-am dus la prietenul acesta al meu sa vad catelul – in momentul in care m-a vazut a inceput sa se gudure pe langa piciorul meu si m-a lins pe fata …

Q : Deci putem spune ca a fost un fel de dragoste la prima vedere!

A : Da, da. Mi s-a rupt inima pentru ca nu am putut sa il iau atunci, a mai durat cam 2 luni, timp in care prietenul meu imi trimitea zilnic poze cu Athos de prin curte.

Q : Noi credem ca animalele sunt cele mai oneste si instinctuale fiinte si ca avem enorm de multe de invatat de la ele. Care sunt lucrurile pe care le-ai descoperit si invatat de la micul tau prieten? Ce ai descoperit de cand il ai pe Athos, ceva ce ai realizat si pe care inainte nu il luasei in seama, poate?

A : Eu merg foarte des cu bicicleta prin paduri prin jurul Bucurestiului, am niste prieteni la care ma pot duce acolo cu tot cu bicicleta si cu caine. Plec dimineata si seara vine cineva sa ma ia. De multe ori faceam asta singur – dar de cand il am pe Athos, nu mai pot sa plec singur. O singura data am fost fara el, doar cu bicicleta  prin padure si nu mi-a placut – parca eram sigur..nu ma simteam okay.

Q : Era pustiu.. ?

A : Da, imi lipsea un prieten.

Q : Asa este, o data ce ai un companion fidel nu mai poti renunta la el. Care ar fi sfatul tau pentru cei care vor sa isi mareasca familia cu un animal de companie?

A : Sa nu isi faca griji. Chiar daca cu un animalut e destul de greu, poate mai greu decat cu un copil, pentru ca un copil vorbeste – dar pe animalut nu poti sa il lasi singur in casa, fara hrana, fara plimbare, acesta iti schimba viata.

Recomand celor care vor sa isi ia un caine la multe bucurii si ii asigur ca ei vor fii altfel. In momentul in care ai un catel, egoul tau dispare. Si cand spun asta, ma refer la o schimbare in bine, pentru ca in general noi oamenii avem un ego mare si traim cu impresia ca noi suntem cei mai importanti – dar nu, suntem la fel de importanti ca si oricare alt om, oricare alt suflet de pe planeta asta, nu suntem diferiti cu nimic. Un caine de genul acesta te aduce cu picioarele pe pamant.

Q : Foarte frumos spus …

A : Da, ideea este ca un caine iti alunga toata suferinta si tot stresul, toata energia negativa pe care o aduni de la diversi oameni, de la serviciu, din trafic.  In momentul in care ai luat un caine in brate, cand a venit si ti-a sarit in brate asa sincer uiti de toate grijile. Este singurul animal care nu cere nimic, nu are interese ascunse, doar sa il iubesti si sa iti ofere dragostea lui. Avem nevoie sa ne echilibram si un caine este cel mai bun medicament pentru depresie, singuratate..

Q : Sunt complet de acord cu tine. Multumim pentru cuvintele frumoase si timpul acordat, speram sa va intalnim pe amandoi la PetExpo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *