free download 78 travel guides written by experts

„D’ale carnavalului” la TEATRU&CEAI

Teatrul National Radiofonic va invita luni, 4 aprilie, ora 19.00, la Sala de Lectura a Teatrului ACT, la o seara de TEATRU&CEAI in compania lui Caragiale si ale personagiilor sale. Publicul va putea audia spectacolul radiofonic „D’ale carnavalului”, in regia artistica a lui Gavriil Pinte, montare nominalizata pentru „Cel mai bun spectacol radiofonic” la Gala Premiilor UNITER, editia 2011 – eveniment care are loc pe 18 aprilie 2011.

In distributie: Mircea Rusu, Dan Astilean, Marian Ralea, Mihai Constantin, Ion Chelaru, Paul Talasman, Manuela Ciucur, Dana Dogaru, Lucian Ifrim, Felicia Pinte si Horia Serbanescu.

Spectacolul se distinge prin noutatea viziunii regizorale, prin evidentierea incongruentelor umane, a falsitatilor comportamentale, a minciunilor sentimentale, a complicatelor angrenaje de relatii de „amor” din lumea sclipitorului Ion Luca Caragiale. Considerat un adevarat „Molière al Romaniei”, Caragiale a exersat cu voluptate placerea paradoxului si a ironiei, iar montarea radiofonica accentueaza tocmai superficialitatea relatiilor afective, asezate sub semnul grotescului, moravurile decrepite, studiul atitudinilor umane.

Burlescul se asociaza ingeniozitatii situatiilor, iar atmosfera de carnaval este intregita de muzica interpretata de catre un grup de instrumentisti: Lucian Maxim, Mihai Ceascai, Constantin Burdun, Radu Florian, Octavian Bogdan, George Marcu.

Regia de studio: Janina Dicu. Regia de montaj: Marilena Barabas si Bogdan Golovei. Regia muzicala: George Marcu. Regia tehnica: Vasile Manta. Redactor si coordonator de proiect: Domnica Tundrea.

Teatrul National Radiofonic si Fundatia Teatrul ACT – Sala de Lectura realizeaza, in stagiunea 2010 – 2011, un parteneriat, TEATRU&CEAI, ce consta in auditii cu public ale unor spectacole de teatru dupa dramaturgie moderna si contemporana, sau noi variante radiofonice ale unor texte dramatice clasice. In spatiul rafinat si primitor al Ceainariei Sala de Lectura – Teatru ACT, publicul are posibilitatea sa cunoasca creatiile unor cunoscuti si consacrati actori, sau tineri talentati care vor sa se impuna, in montari ale unor regizori exersati si convinsi de posibilitatile expresive ale universului artistic sonor ce da identitate teatrului radiofonic.

Premiera radiofonica a spectacolului a avut loc duminica, 2 mai 2010, ora 19.00, la Radio Romania Cultural, in cadrul programului intitulat Ziua Mondiala a rasului – 24 de ore de comedie la Radio Romania Cultural.

Bucuresti, 04.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *