free download 78 travel guides written by experts

Dacris a oferit suport pentru birouri, in valoare de 13,5 milioane de euro in 2011

Grupul de companii Dacris, unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa de birotică şi papetărie din România a înregistrat în anul 2011o creştere de 14% faţă de anul anterior şi o cifră de afaceri de 13,5 milioane euro. Previziunile pentru primul trimestru al anului 2012 sunt pozitive, fiind estimată o creştere a cifrei de afaceri cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut.

Dacris Impex a câştigat de asemenea titlul pentru cel mai bun distribuitor regional în anul 2011 în domeniul articolelor de birou în cadrul competiţiei European Office Products  Awards (EOPA) 2012, desfăşurat la Frankfurt, ce reuneşte cele mai importante companii din domeniu. Categoria „Regional Reseller of the Year” se adresează distribuitorilor regionali, ale căror poveşti de succes pot demonstra cum au abordat şi câştigat piaţa locală oferind servicii competitive şi aplicând strategii inovatoare.

“Este al doilea an consecutiv când Dacris Impex se află pe lista scurtă a EOPA, ceea ce arată că nu este o întâmplare, ci o creştere sistematică a activităţii şi calităţii companiei noastre”, declară Dan Faţi, director general Dacris.

Pentru 2012 planurile Dacris se concentrează pe creşterea cifrei de afaceri cu 7%. Creşterea se va baza pe dublarea capacităţii depozitului existent, pe diversificarea gamei de produse pentru segmentul copii & adolescenţi, pe deschiderea a 4 noi filiale în ţară, dar vizează şi continuarea investiţiilor în sectorul resurselor umane şi în marketing. Suma totală investită în aceste planuri de dezvoltare ar putea ajunge la aproximativ 0.6 milioane Euro.

“Anul 2012 va fi unul complicat. Pentru a avea succes ne bazăm pe fructificarea oportunităţilor de pe piaţă şi pe diferenţiere pentru mediul în care operam. Este un an pe care compania Dacris îl va aborda prin integrarea de servicii şi prin soluţii inedite şi potrivite fiecărui client în parte”, a precizat Dan Faţi.

La nivelul întregii pieţe de birotică şi papetărie, oficialii Dacris estimează un nivel staţionar, cu creşteri minore.

On-line-ul şi personalizarea: motoare de creştere în 2011

Factorii care au generat evoluţia pentru anul 2011 s-au legat de on-line şi de eficientizarea relaţiilor cu clienţii. De mai mult de 10 ani, Dacris a lansat o platformă pentru comenzi online, care poate fi personalizată în funcţie de nevoile fiecărui client. Anul trecut, această platformă a fost adaptată la evoluţiile mediului on line din ultimii ani, numărul utilizatorilor fiind în continuă creştere. În acelaşi timp au fost lansate două magazine specializate: www.rechizitelemele.net şi www.pilotfrixion.ro. dedicate publicului larg.

“Am dorit să creăm un lanţ al eficienţei. Nu mai oferim doar produse, mergem către client în funcţie de necesităţi cu soluţii personalizate şi cu sugestii prin care activităţile acestora să capete la rândul lor un plus de eficienţă şi un randament ridicat”, a mai menţionat Faţi.

De asemenea, 2011 a fost anul în care investiţiile Dacris au continuat în direcţia susţinerii strategiei de resurse umane şi a serviciilor oferite clienţilor. În 2009 grupul Dacris număra aproximativ 240 de angajaţi, iar în prezent compania are peste 280 de angajaţi.

O investiţie importantă, de aproximativ 75.000 de euro a fost concentrată pentru modernizarea sistemului de pregătire a comenzilor prin achiziţia unui soft nou şi scanere performante, ceea ce a generat scăderea cu 25% a timpului de pregătire a comenzii, iar o altă direcţie s-a axat pe dezvoltarea de soluţii de e-commerce personalizate pentru clienţii corporate.

Cel mai dorit instrument de scris în 2011

Conform unui sondaj realizat în magazinele de mari suprafeţe – cel mai dorit instrument de scris din România este pixul Pilot Frixion. Totodată acesta este şi produsul cel mai vândut din Europa.

Vedeta anului 2011 din oferta Dacris – Pilot Frixion este un roller cu cerneală termosensibilă, care dispare la temperaturi de + 60 grade Celsius şi reapare la temperaturi de – 10 grade Celsius. Mai mult, îţi permite să scrii, să ştegi şi să rescrii.

De asemenea, un procent important de creştere pentru Dacris au însemnat şi produse de protocol şi curăţenie pentru birouri (cafea, lapte, apă minerală, soluţii pentru curăţat etc.) şi produse IT.

Bucuresti, 05.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *