free download 78 travel guides written by experts

Cvartetul Voces va aduce „Ultimele sapte cuvinte ale Mantuitorului pe Cruce”

Acum, in apropierea sarbatorilor pascale, Cvartetul Voces va invita sa ascultati Ultimele sapte cuvinte ale Mantuitorului pe Cruce de Joseph Haydn. Marti, 12 aprilie 2011, ora 19.00, la Sala Radio veti putea audia cele sapte meditatii muzicale pe tema ultimelor cuvinte rostite de Mantuitorul Iisus Hristos pe Cruce, redate de cele patru Evanghelii: "Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac", "Adevar iti spun Tie, astazi vei fi cu Mine in Rai", "Femeie, iata fiul tau; iata mama ta", "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit”, "Mi-e sete", "Savarsitu-s-a” si "Parinte, in mainile Tale dau duhul Meu".

Lucrarea a fost compusa initial de Haydn pentru Orchestra, in 1787. Compozitia a fost solicitata de o biserica spaniola, pentru slujba din Vinerea Mare.

Cvartetul Voces a luat fiinta pe 8 aprilie 1973, printre fondatori inscriindu-si numele Bujor Prelipcean (vioara I) si Dan Prelipcean (violoncel), formula actuala fiind desavirsita de Anton Diaconu (vioara II) si Constantin Stanciu (viola). Dincolo de longevitate si de performantele muzicale, marele merit al Cvartetului Voces este acela de a fi intemeiat o adevarata scoala de muzica de camera la Iasi. Cvartetul Voces, ai carui membri sint, din 1998, cetateni de onoare ai Iasului, are in palmares prestigioase premii nationale si internationale si o discografie impresionanta care, deocamdata, isi cauta drumul spre marele public. Actualmente, la vioara a II-a canta Vlad Hrubaru.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. Gral. Berthelot nr. 60-64) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online, pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 11.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *