Shadow

Cursă legendară DTM – infografic despre duelul dintre pilotul BMW Timo Glock şi Gary Paffett

Weekendul de debut DTM de pe Hockenheim (GER) a adus una din cele mai spectaculoase curse din istoria competiţiei, un duel incredibil între pilotul BMW Timo Glock (GER) şi pilotul Mercedes Gary Paffett (GBR) care s-a întin pe multe ture de circuit şi a adus numai puţin de 6 depăşiri între cei doi. Înainte de cel de-al doilea weekend DTM, vă prezentăm detaliile acelor minute de luptă plină de emoţie sub forma unui infografic.

Următorul weekend DTM este programat pentru 18-20 mai pe Lausitzring (DE) și poate fi urmărit live, cu comentariu în limba engleză, pe canalul de YouTube DTM. Toate cursele sezonului se pot revedea, de asemenea, aici: https://www.youtube.com/dtm.

Timo Glock vs. Gary Paffett
Facts & figures duelul Glock vs. Paffett:
– Timo Glock a pornit din pole position, Gary Paffett starts de pe locul al 10-lea
– Turul al 19-lea marchează momentul când Glock și Paffett se află pe poziții consecutive, pe 6 și 7.
– Pilotul Mercedes preia conducerea pentru prima dată în turul 23.
– Glock și Paffett au schimbat poziția de șase ori.
– Avansul maxim al lui Paffett față de Glock a fost de 0.767 secunde.
– În total, Glock a condus cursa 23 de ture și Paffett 5 ture.
– În total, cei doi piloţi au mers roată la roată aproape două miunte, mai exact 119 secunde, ceea ce este echivalentul unui distanţe de 6 km.
– Viteza maximă la care s-a rulat în timpul duelului 271 km/h.
– Lupta între cei doi s-a desfăşurat de-a lungul a 11 ture pline de adrenalină pe Hockenheimring; echivalentul unei distanţe de 50 km.
– Momentul decisiv al confruntării a venit cu cinci minute înainte de final, când Paffett a epuizat posiblităţile de a folosi DRS, în timp ce Glock mai avea 6 ture DRS.
– Glock trece linia de sosire la 3.099 secunde în faţa lui Paffett, care în final termină pe trei. Mike Rockefeller se clasează pe poziţia a doua, la 2.078 seconds în spatele lui Glock.
– La final Glock celebrează victoria cu un mesaj radio pentru echipă şi fani de 55 secunde.
– Victoria în cea de-a doua cursă, îi aduce lui Glock prima poziţie în clasamentul general, cu un singur punct în faţa lui Paffett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *