Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cumparaturile de Craciun? Scuza perfecta pentru o scurta calatorie in Europa

Sărbătorile de iarnă pot fi o perioadă stresantă pentru toți cei care încearcă să aleagă cadourile perfecte pentru cei dragi. De aceea, o călătorie în străinătate în această perioadă poate fi un cadou pentru sine, dar și modalitatea perfecta de a găsi lucruri bune de dăruit, dar care nu sunt disponibile în magazinele din România.

Pentru a ajuta în misiunea alegerii cadourilor perfecte și pentru a-i ajuta pe călătorii români să aleagă destinații a căror vizitare să reprezinte și o plăcere personală, Tripsta recomandă o serie de târguri de iarnă din Europa, locuri unde pot fi găsite cadouri inedite.

Având în vedere că majoritatea târgurilor din Europa încep în noiembrie, este momentul să vă pregătiți pentru o scurtă vacanță în timpul căreia să vă puteți relaxa și să puteți găsi și acele lucruri deosebite pe care vreți să le oferiți celor dragi de Crăciun. Iată cinci destinații pe care să le luați în considerare pentru călătoriile destinate achiziției cadourilor pentru sărbătorile de iarnă:

Bruxelles și plăcerile sale de iarnă

Bruxelles, care se află la doar un zbor distanță de București, găzduiește anual un târg de Crăciun ale cărui dimensiuni cresc de la an la an și care se derulează în zona cuprinsă între Grand Place și Saint Catherine Place.

Evenimentul le permite turiștilor să descopere orașul cu o nouă înfățișare, jovială și de sărbătoare, în condițiile în care Plaisirs d’Hiver este un târg care ocupă, în centrul Bruxelles-ului, circa 2,5 kilometri pe care sunt distribuite peste 250 de căsuțe de lemn care vând de la obiecte de artă sau artizanale la mâncăruri și băuturi ale căror arome vin din întreaga Europă.

Târgul nu include numai standurile comerciale, ci și un patinoar – situat în Place de la Monnaie –, un brad de Crăciun înalt de 21 de metri, aflat în Grand Place și înconjurat de un adevărat spectacol de lumini și sunete, precum și alte numeroase atracții separate accesibile în diverse zone ale pieței de Crăciun.

Budapesta: mâncare tradițională, dansuri și muzică live pentru târgul de Crăciun

Cel mai aproape pentru călătorii români se găsește târgul de Crăciun de la Budapesta, care are loc în centrul districtului Pesta, unde se ajunge după un zbor cu plecarea din București care durează doar o oră.

Târgul din Budapesta a început din 13 noiembrie și durează până în ianuarie, oferind tuturor posibilitatea de a cumpăra ceva unic sau original pentru cei dragi. Pe perioada târgului, Piața Vörösmarty îmbracă straie festive și găzduiește peste 150 de standuri cu diverse mărfuri, dar și două scene exterioare unde au loc diverse spectacole.

Acest târg – cel mai vechi, mai bogat și mai spectaculos dintre cele organizate în Budapesta – își atrage cumpărătorii cu aromele bogate ale mâncărurilor tradiționale (biscuiți cu miere, vin fiert, Kurtoskalacs și alte delicatese), dar și cu produse realizate manual și a căror autenticitate este garantată de un juriu profesional.

Mâncăruri și băuturi neobișnuite – principalele ingrediente ale târgului de Crăciun din Praga

Praga celebrează sărbătorile de iarnă cu targuri specifice care încep din noiembrie și durează până în ianuarie. Târgul de Crăciun din capital cehă este printre cele mai cunoscute din Europa și se derulează în locații din centrul vechi al orașului.

Fiind mai mult decât un loc pentru cumpărat cadouri, târgul de Crăciun din Praga atrage turiștii cu tradițiile sale, oferindu-le un program cultural bogat, o atmosferă sclipitoare și specialități gastronomice specifice sărbătorilor de iarnă. Standurile din cadrul târgului vând o multitudine de decorații și ornamente de Crăciun, lumânări, turtă dulce și mici cadouri. Pe 29 noiembrie, urmează să fie aprinse pentru prima oară anul acesta luminile giganticului brad de Crăciun, iar cei care vor să ia parte la eveniment pot ajunge rapid în Praga, la capătul unui zbor direct cu avionul.

Glühwein, castane și prăjituri aromate de Crăciun – în programul Christkindlmärkte din Viena

Austriecii își iubesc piețele de Crăciun, care sunt organizate încă de la jumătatea lunii noiembrie. Pentru vienezi, Crăciunul este mai curând o ocazie de socializare, perioadă în care se întâlnesc la târguri pentru a bea Glühwein și a mânca prăjituri aromate și castane.

Unele dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun vieneze – tradiție care datează din secolul XIII în capitala austriacă – sunt în Rathausplatz și Schönbrunn Palace, alături de Altwiener Christkindlmarkt, care oferă o atmosferă cu conotații artistice și are standuri unde se comercializează produse realizate manual. Pentru cei tentați de târgurile de Crăciun cu tradiție istorică, Viena se află la doar un zbor distanță.

Și Cracovia te așteaptă la târgul de Crăciun

Târgul de Crăciun este un element normal pentru sezonul festiv de iarnă din Cracovia, începe în ultima săptămână din noiembrie și durează cel puțin până pe 26 decembrie. Târgul, care are loc în piața central Rynek Glowny din districtul vechi al Cracoviei, reunește o multitudine de chișcuri de lemn care vând o varietate de decorațiuni de Crăciun, cadouri, jucării, dulciuri și produse alimentare.

Experiența de shopping este completată de degustări delicioase care includ preparate calde și vin fiertș la acestea se adaugă spectacole gratuite, oferite de coruri de copii și diverși artiști. Dintre produsele care pot fi achiziționate la târgul din Cracovia fac parte produse realizate manual, precum globuri tradiționale realizate din sticlă și apoi pictate – un produs traditional polonez -, oale de lut, fețe de masă brodate, produse realizate din metal, sculpture din lemn sau picturi pe sticlă. Pe lista de cadouri poate fi adăugată și turta dulce tradițională, realizată sub formă de inimă și ornată cu diverse glazuri colorate.

Cei tentați de această destinație pentru cumpărăturile destinate sărbătorilor de iarnă pot ajunge în orașul polonez cu avionul, cu zbor direct pe ruta București – Cracovia.

Bucuresti, 19.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *