free download 78 travel guides written by experts

Cum verifici produsele din piele naturală

Încălțămintea poate fi confecționată din piele naturală sau piele ecologică. Pielea ecologică are avantajele ei, poate fi prelucrată în diverse moduri, dar nu este la fel de rezistentă și elastică precum pielea naturală.

Ghetele sunt preferate de marea majoritate a bărbaților pentru sezonul rece pentru că sunt comode, practice și au un aspect plăcut. În plus, se pot asorta foarte ușor. Dacă ai nevoie de o pereche de ghete de piele pentru bărbați trebuie să fii atent la calitatea produsului pe care îl achiziționezi.

În mod normal, încălțămintea trebuie să fie etichetată, dar există situații în care produsele nu poartă etichete, sau simbolurile de pe ele nu se pot vedea. Tocmai de aceea este bine să fii atent la câteva aspecte care te pot ajuta să deosebești încălțămintea de piele naturală de celelalte variante.

Cum verifici produsele din piele naturala

sursa foto

Eticheta produsului

Foarte importantă este eticheta produsului sau ambalajul, fiindcă aici găsești toate detaliile: denumirea, marca producătorului, mărimea, modelul, culoarea, modul de întreținere. Eticheta trebuie să se afle la loc vizibil, pictogramele trebuie să fie suficient de mari pentru a se evita eventualele confuzii.

Mirosul

Pielea naturală are un miros specific, inconfundabil. Prin comparație, pielea ecologică nu miroase deloc, sau miroase a cauciuc. Mirosul pielii sintetice vine din faptul că pielea ecologică este de fapt un compus chimic, iar mirosul nu poate fi decât de vinil și alte substanțe chimice.

Prețul produsului

Pielea naturală este mai scumpă decât cea ecologică, indiferent că este vorba de pielea box sau de pielea întoarsă.

Textura materialului

La exteriorul pielii naturale există un luciu, pori mici și linii delicate. La interior, pielea naturală este aspră. Spre deosebire, pielea sintetică este mai lucioasă, iar liniile nu sunt la fel de fine. Este bine să achiziționezi produsele din piele doar din magazine de specialitate, fiindcă în acest fel poți avea garanția calității lor. Trebuie să reții și faptul că produsele din piele sunt mai fine și mai suple la atingere.

Trucuri despre cum verifici dacă încălțămintea e din piele naturală

Tot ce trebuie să faci este să cauți micile imperfecțiuni, pentru că, oricât de bine finisată ar fi pielea naturală tot vei găsi urme. De exemplu, pielea naturală are porii neregulați, în vreme ce pielea artificială are porii distribuiți regulat. În plus, pielea naturală poate avea zone unde vopseaua nu a prins foarte bine. Mai sunt și alte trucuri pe care le poți încerca:

Testul unghiei: apasă cu unghia într-o zonă mai puțin vizibilă, până când unghia lasă o urmă. Pielea naturală este elastică, în mod normal imediat pielea ar trebui să-și revină și urma de unghie să dispară. În cazul pielii ecologice, urma unghiei nu dispare, sau dispare numai după ce o netezești.

Testul cu acul: pielea naturală este mult mai greu de pătruns cu acul decât cea artificială.

Verifică reversul încălțămintei: partea interioară a unui produs din piele este evident din piele întoarsă.

Verifică marginile: apasă cu unghia materialul de la cusături. Pielea naturală se desface în câteva straturi elastice.

Testul greutății: încălțămintea din piele este mai grea decât cea din piele ecologică.

De reținut!

Articolele de încălțăminte trebuie să respecte condițiile de etichetare, cu precizarea materialelor din care sunt confecționate. Trebuie să aibă aplicate pictogramele corespunzătoare acestor materiale. Nu uita că, din punct de vedere al calității, produsele din piele naturală au o calitate mai bună decât cele din piele artificială.

Avantajele celor două tipuri de piele

Avantajele pielii naturale

  • durabilitate;
  • comfort;
  • îngrijire ușoară;
  • respirabilitate;
  • rezistență la apă.
  • zgârieturile și descusutul se repară mult mai ușor la ghetele din piele naturală, comparativ cu ghetele din piele sintetică. Pielea naturală se repară ușor și nu se cunoaște nimic.

Avantajele pielii ecologice

  • preț redus;
  • ușor de întreținut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *