free download 78 travel guides written by experts

Cum trebuie sa procedezi pentru a angaja cel mai bun fotograf pentru nunta

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata tinerilor care isi incep viata impreuna, dat fiind faptul ca reprezinta momentul in care isi jura iubire vesnica in fata lui Dumnezeu si in fata celor mai apropiate persoane din viata lor.

Pregatirile trebuie sa inceapa intotdeauna din timp, pentru ca marai sa aiba timp sa puna la punct toate detaliile, astfel incat ziua cea mare sa fie una de poveste! Printre cele mai importante aspecte la care trebuie sa se gandeasca mirele si mireasa se numara gasirea unui fotograf profesionist de nunta care sa surprinda cele mai importante si mai frumoase momente. Astfel, peste ani si ani, tinerii isi vor putea aminti cu zambetul pe buze de ziua in care au spus un, Da!” din suflet si au pasit pe acelasi drum pentru toata viata!

Catalinion.ro ofera cateva sfaturi utile pentru atunci cand scopul este sa se gaseasca cei mai buni fotografi pentru nunta.

fotografie nunta

sursa imagine

Preocuparea din timp, inlatura stresul cautarilor realizate in graba
In primul rand, marai trebuie sa inceapa sa caute un fotograf pentru nunta cu cel putin noua luni inainte de eveniment, pentru a se asigura ca vor avea suficient timp pentru a-l alege pe cel mai bun. Se pot opri la cativa profesionisti, in functie de rezultatele pe care le obtin, in urma cercetarilor pe Internet sau la recomandarile prietenilor, nu inainte de a le studia portofoliile, pentru a-si da seama care ar fi optiunea potrivita lor!

Stabilirea unor intalniri cu fotografi pentru nunti face mai usoara decizia
Imediat dupa alcatuirea unei liste cu potentiali fotografi, marai trebuie sa stabileasca intalniri cu cei pe care ii considera cei mai potriviti. Astfel, pot discuta cu fiecare fotograf in parte despre ceea ce isi doresc, despre disponibilitatea pentru ziua cea mare, dar si despre conditiile financiare si incheierea unui contract.

Stilul preferat pentru realizarea fotografiilor face diferenta
Un alt aspect important referitor la gasirea unui fotograf profesionist este stilul pe care marai doresc pentru fotografiile de la nunta. Optiunile sunt cat se poate de diferite – sunt tineri care prefera cadrele romantice, dupa cum exista tineri care prefera cadrele mai rustice, motiv pentru care trebuie sa vorbeasca deschis inca de la inceput cu fotograful, pentru ca acesta sa stie cum trebuie sa arate la final imaginile pe care le va surprinde in ziua cea mare.

Vizualizarea portofoliul prezentat in albume foto nunti este cat se poate de oportuna
La intalnirea cu fotografii, este recomandat ca marai sa le solicite pentru vizualizare albume foto realizate la alte evenimente. Astfel, tinerii pot vedea cum lucreaza cei cu care se intalnesc si ca urmare le va fi mult mai usor sa ia o decizie. Cei mai multi dintre fotografi realizeaza albume care contin imagini surprinse la mai multe nunti ori botezuri, pentru a le prezenta potentialilor clienti.

In acest caz, zicala potrivit careia, o fotografie face cat o mie de cuvinte” este cat se poate de adevarata! Intre imaginile online si cele printate pot fi diferente destul de mari, asa ca este important ca marai sa vada si varianta fizica, nu doar pe cea virtuala!

O buna compatibilitate intre miri si fotograf are ca rezultat fotografii impecabile
Intre miri si fotograf trebuie sa existe inca de la inceput o compatibilitate speciala, pentru ca la final imaginile sa fie cele dorite. Marai trebuie sa stie cum sa jongleze din punct de mimic si vizual cu fotograful in ziua cea mare, astfel incat acestuia sa-i fie usor sa-si duca la bun sfarsit munca, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil este necesara o buna comunicare intre acestia.

Pretul pentru fotografii este un rezultat al priceperii fotografului si calitatii fotografilor
Organizarea unei nunti este destul de costisitoare, avand in vedere ca marai trebuie sa aiba grija de foarte multe detalii: inchirierea restaurantului, rochia de mireasa, costumul de mire, contractarea unei formatii sau a unui DJ pentru petrecere.

Cand vine vorba despre alegerea fotografului este foarte important ca tinerii sa ia in calcul si bugetul pe care il au disponibil, astfel incat sa se incadreze in suma pe care o pot aloca acestui serviciu!

Cu toate acestea, marai trebuie sa aiba in vedere ca un pret mic perceput pentru astfel de servicii nu inseamna neaparat o afacere buna, dat fiind faptul ca fotografiile pe care le vor primi pot fi lipsite de calitate. Pe de alta parte, nici un pret exorbitant nu atrage intotdeauna o calitate ireprosabila.
Pretul corect se stabileste luand in calcul pachetul de servicii primit, numarul orelor in care fotograful va fi prezent la eveniment, procesarea ulterioara a fotografiilor.

Contractul nu se semneaza pana ce nu este parcurs cu atentie
Dupa ce viitorii miri decid angajarea celui mai potrivit fotograf de nunti pentru ei, urmeaza momentul in care trebuie sa semneze contractul si sa plateasca un avans. Este foarte important ca tinerii sa citeasca documentul cu atentie, pentru a se asigura ca totul este in regula. De exemplu, in contract trebuie sa fie stipulata neaparat suma totala pe care o achita marai, care este avansul, dar si in decurs de cate zile urmeaza sa primeasca proaspetii insuratei fotografiile, accesul la galeria foto online (daca este cazul) si albumul foto dupa nunta.

Toate elementele de mai sus trebuie luate in considerare de catre viitorii miri, inainte de a angaja un fotograf care se ocupe de capturarea celor mai importante momente din ziua cea mare!

Urmand aceste sfaturi, tinerii vor putea gasi, cu siguranta, un profesionist mult mai usor, iar la final se vor putea bucura de amintiri deosebite in imagini!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *