Cum tehnologia a îmbunătățit siguranța președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene

Ministerul de interne al Bulgariei și Municipalitatea Sofiei în parteneriat cu Milestone Systems au creat un sistem integrat de securitate automatizat pentru îmbunătățirea siguranței publice în timpul președinției bulgare din 2018 a Consiliului Uniunii Europene. Succesul proiectului denumit Sofia Safe City a dus la implementarea sa la nivel național și a fost prezentat spre a fi luat în considerare de către alte viitoare orașe gazdă ale Consiliului Președinției UE.

Copenhaga – Ministerul de Interne (MAI) este una dintre cele mai mari și mai complexe instituții din sectorul public din Bulgaria, responsabilă cu păstrarea siguranței și securității frontierelor și a cetățenilor săi. Fiind la granița externă a Uniunii Europene (UE), ministerul bulgar s-a confruntat cu provocarea de a menține Europa și cetățenii săi în siguranță.

Înainte de a găzdui Președinția Consiliului Uniunii Europene în 2018, Ministerul Afacerilor Interne bulgar a recunoscut necesitatea modernizării securității publice. Se putea anticipă că prezența oficialilor la nivel înalt ar putea provoca activități de protest, tulburări civile și potențiale atacuri teroriste.

Prin urmare, accentul a fost pe asigurarea siguranței publice prin detectarea și prevenirea potențialelor amenințări la adresa securității. În timpul președinției, Bulgaria a găzduit peste 40.000 de delegați care au fost organizate în principal la Palatul Național al Culturii (NDK), o zonă cheie de securizat.

Milestone_Sofia Smart City

„Cu ajutorul platformei deschise VMS (Video Management Systems) a companiei Milestone, mai mult se realizează cu mai puțin”, a împărtășit Mladen Petrov, directorul Direcției Comunicare și Sisteme Informaționale, Ministerul de Interne, Bulgaria.

Făcând mai mult cu mai puțin în medii complexe

Îmbunătățirea securității publice a necesitat limitarea numărului de operatori de sistem și creșterea eficienței în alimentarea video prin capabilități analitice. O provocare majoră a fost consolidarea diferitelor surse largi de informații din oraș într-un singur sistem.

Majoritatea sistemelor erau separate, inadecvate și nu aveau funcționalități importante, deoarece erau produse vechi ale diferiților furnizori care operau independent unul de celălalt. Utilizatorii puteau primi semnal video doar de la anumite stații de lucru și fiecare sistem trebuia monitorizat separat.

„Pentru a obține rezultate mai bune în investigarea infracțiunilor, menținerea siguranței și prevenirea criminalității, centralizarea surselor și coordonarea forțelor a fost o necesitate”, a declarat Maksim Vladimirov, Sr. Expert în Sisteme de Comunicații și Informații, de la Ministerul de Interne din Bulgaria.

Sofia Safe City asigură președinția UE

MoI și Municipalitatea Sofia au colaborat cu un partener național pentru dezvoltarea și implementarea unui sistem integrat de securitate automatizată (IASS) corelând sistemele de supraveghere video și de schimb de informații.

Toate acestea au condus la proiectul de transformare digitală Sofia Safe City; un instrument unic pentru o poliție inteligentă, care să permită luarea mai multor decizii bazate pe informații în orice moment și care să ofere instrumente mai bune pentru investigarea ulterioară.

Fluxurile video au fost consolidate într-un singur sistem de video management (VMS) Milestone XProtect integrat cu diferite sisteme interne (înregistrări persoane / vehicule, control acces) și gestionarea a mii de camere de interior și de exterior de la nouă furnizori diferiți (atât analogic, cât și IP).

Astfel, Milestone a oferit o platformă pentru monitorizarea proactivă și detectarea rapidă a locației incidentului, sporind capacitatea forțelor de ordine de a gestiona în mod eficient variate scenarii. Ceea ce a inclus alerte automate la detectarea pe cameră a unei plăcuțe de înmatriculare a unui vehiculul furat (LPR), persoane alergând, bagaje nesupravegheate, persoane suspecte în zone principale de acces sau în zone restricționate, trecerea unor limite ș.a.m.d.

Software-ul de analiză video Agent Vi’s savVi a fost selectat pentru a monitoriza fluxurile video, permițând alerte și răspunsuri în timp real și investigații rapide post-eveniment, ceea ce a înlocuit urmărirea videoclipurilor în direct sau a videoclipurilor înregistrate, activitatea consumatoare de mult timp. Această transformare digitală a permis poliției să fie bine-pregătită pe teren și să aibă răspuns rapid în situații critice.

„Milestone a oferit o platformă unificată pentru monitorizarea proactivă în timp real și detectarea rapidă a incidentelor între toate centrele de supraveghere din municipiul Sofia și Ministerul de Interne. Această a întărit capacitatea forțelor de ordine locale de a gestiona în mod eficient evenimentele”, a comentat Mladen Petrov, directorul Direcției Comunicare și Sisteme Inforfmaționale, Ministerul de Interne din Bulgaria.

“În urma implementării cu succes a IASS prin intermediul platformei Milestone, Direcția CIS-MoI împreună cu Municipalitatea Sofia și alți 13 parteneri din 8 țări* au folosit “Smart City Automated Unified Security Platform for SitUational AwaReness and PredictivE Analytics – CiTYCURE” – „Platforma Smart City de securitate unificată automatizată pentru analiză situațională de conștientizare și analiză predictivă – CiTYCURE”, parte a programului Orizont 2020.
În cazul în care proiectul va fi aprobat, colaborarea noastră fructuoasă cu Milestone va continua cu modernizarea sistemelor”, a adăugat dl. Petrov.

*Partenerii sunt: Amsterdam Municipality (Olanda), Center for Research and Technology – Hellas CERTH (Grecia), Fraunhofer ICT (Germania), University of Cyprus (Cipru), Minds & Sparks (Austria), Law and Internet Foundation (Bulgaria), VTT ( Finlanda), CODIN (Italia), Telelink Business Services (Bulgaria), Helenos Consulting (Grecia), Urban Innovation Vienna (Austria), the Latvian Association of Local and Regional Governments (Letonia) și Turku Municipality (Finlanda).

Citiți întreaga poveste a clientului aici: Sofia Safe City.

Milestone Systems a participat ca partner la evenimentul ”Digital Cities and Video Surveillance Conference”, organizat recent la București de către Asociația Română pentru Smart Cities și Mobilitate și compania DELL Technologies. În cadrul evenimentului organizat de Asociația Română pentru Smart Cities și Mobilitate și compania DELL Technologies, reprezentanții Milestone Systems au prezentat viziunea companiei de a crea soluția video potrivită care să mențină siguranța oamenilor și a orașelor.

În acest context, Milestone Systems anunță primul eveniment Power of Video organizat de Milestone Systems în România în data de 12 martie @Point Hub, în București, eveniment-expoziție care va reuni întreaga comunitate Milestone din România, precum și partenerii de dezvoltare pentru platforma Milestone de Video Management.

Evenimentul Power of Video din data de 12 martie a.c. face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Milestone Systems anul acesta în România, Polonia, Ungaria, Ucraina și Rusia, fiind axat pe trei verticale principale: retail, transport și smart city.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *