free download 78 travel guides written by experts

Cum te ajută un cititor de coduri de bare în gestiunea stocurilor?

Cititoarele de coduri de bare sunt din ce în ce mai utilizate, într-o mulțime de domenii. Acesta este efectul datorat faptului că în sfera comerțului de bunuri, dar și în aria industrială sau chiar în operațiunile birocratice se folosesc codurile de bare.

Știm cu toții că aceste coduri de bare sunt utile deoarece stochează diverse informații criptate, care pot fi decodate la nevoie cu ajutorul unui scanner special denumit cititor de cod de bare. Un astfel de echipament fiscal este un instrument indispensabil și în gestiunea stocurilor, îndeplinind o serie de funcții specifice.

Cum îți ușurează efortul un cititor de coduri de bare?

Beneficiile oferite de un gadget care decriptează informația stocată în codurile de bare sunt foarte multe, ușurându-ți munca simțitor. De exemplu, poți realiza identificarea cu acuratețe a produselor, indiferent de categoria din care fac parte (produse finite, ambalaje, materii prime etc.); De asemenea, automatizezi facturarea produselor, deoarece nu va mai fi nevoie să introduci manual datele de identificare ale produselor vândute.

Mai mult decât atât, acesta este util în cazurile în care echipa de inventariere a stocurilor se deplasează pe teren pentru a obține informația ce urmează a fi prelucrată și comparată mai apoi cu cea din contabilitate.

Rolul unui cititor de coduri de bare nu se limitează, însă, doar la avantajele pe care le-am enurmerat până acum. Un scanner facilitează urmărirea mărfurilor pe circuit, pe durata transportului. În plus, poate cel mai mare beneficiu pe care îl prezintă utilizarea acestor echipamente fiscale este acela că reduc riscurile de operare și, implicit, elimină costurile necesare remedierii lor.

 cititor de coduri de bare

sursa foto

Cum alegi scannerul pentru codurile de bare?

Pentru a face alegerea potrivită atunci când vrei să achiziționezi un cititor de coduri de bare, ține cont de specificul activității pe care o desfășori. De exemplu, pentru gestiunea unui stoc simplu este suficient un scanner care încorporează funcții de bază, cum ar fi intrările și ieșirile produselor. Un PDF417 va fi o opțiune mai indicată în cazul în care informația pe care dorești să o codifici este complexă, în timp ce informațiile simple vor fi decodate cu succes de orice aparat DataMatrix.

Cum codifici informația pentru a genera coduri de bare?

Există mai multe modalități prin care informația poate fi codificată sub formă de coduri de bare. Una dintre cele mai populare este Code 39. Pentru a genera coduri de bare prin această metodă trebuie să instalezi fonturile pentru coduri de bare. După aceea, creează un document Excel Worksheet și completează câmpurile dorite încadrate între asterixuri (ex: *7890*). Următorul pas constă în selectarea codului de bare și în alegerea fontului descărcat.

Distribuitorii omologați de cititoare de coduri de bare oferă o mare varietate de produse din această categorie. Poți alege scannere cu diverse funcții suplimentare, portabile sau fixe, wireless sau cu fir, care utilizează diferite tehnici de funcționare. Poți achiziționa produsele de care ai nevoie de pe datecs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *