free download 78 travel guides written by experts

Cum se pregatesc 4 Kids pentru concursul Eurovision Junior

Delegatia Romaniei la Eurovision Junior a ajuns duminica seara la Rotterdam, orasul in care va avea loc cea de-a cincea editie a concursului. Chiar daca drumul a fost destul de obositor, programul micilor artisti – Sabrina, Gabriela, Mircea si Bogdan – a inceput inca de luni dimineata. Trupa 4 Kids a avut de inregistrat salutul care va fi difuzat in seara spectacolului din 8 decembrie, precum si cantecul care va fi interpretat de toti concurentii inainte de inceperea concursului. Seara de luni s-a incheiat cu o mare petrecere oferita de organizatori tuturor participantilor, ocazie cu care copiii nostri s-au imprietenit cu toata lumea: cu micii artisti din alte delegatii, cu parintii lor, cu gazdele, cu tehnicienii, cu ospatarii, cu primarul orasului Rotterdam si cu ajutorul lui, primarul junior al acestei saptamani, micul Sam. Intr-un cuvant, copiii romani au cucerit multe inimi, dovada fiind eforturile multor straini de a invata de la ei diferite cuvinte romanesti, schimburile de cadouri, de mailuri si de fotografii. Cateva imagini de la aceasta petrecere, în care reprezentantii României sunt in prim plan, pot fi vazute si pe: //www.youtube.com/junioreurovision. Marti a fost ziua cand a avut loc primul contact cu scena din complexul Ahoy si cu sala in care sunt asteptati peste 7.500 de spectatori. Acestia se vor adauga celor peste 30 de milioane de telespectatori din Europa care vor urmari spectacolul. Fara sa fie impresionati de aceste cifre ametitoare, copiii nostri s-au comportat inca de la prima repetitie ca niste adevarati profesionisti. Un moment de destindere a avut loc atunci cand acestia au fost invitati sa picteze una dintre bancile pe care vor sta in Camera Verde. Imbracati in salopete pentru a nu-si face griji ca se vor pata cu vopsea, Sabrina, Gabriela, Mircea si Bogdan au desenat cu maiestrie steagul tarii noastre, fara a uita sa scrie numele trupei si titlul cantecului lor. Programul zilei de marti s-a incheiat la ora 22.00, odata cu repetitia comuna pentru imnul care va deschide spectacolul.

Singura zi mai libera a fost miercuri cand artistii romani au  avut programata o excursie prin Rotterdam. Au vizitat Muzeul Maritim, dupa care au fost invitati pe un vapor cu totul special, numit vaporul cu clatite, ancorat in portul Rotterdam, Dupa ce au gustat din clatitele speciale, copiii au mers la Euromast, o cladire imensa in forma de catarg, din varful careia poate fi admirata intreaga panorama a orasului. Excursia s-a incheiat la patinoar, unde toti oaspetii au primit patine, insa numai cativa au avut curajul sa le incalte si sa se aventureze pe gheata. Repetitiile vor continua joi, vineri urmand sa aiba loc spectacolul cu public (la care biletele s-au vandut integral inca de acum cateva luni!). Ca la orice concurs Eurovision, spectacolul de vineri este identic cu cel de sambata, singura diferenta fiind ca nu este televizat, iar punctajul acordat de
fiecare tara nu este cel real. Este doar o repetitie generala pentru marele spectacol – concurs de sambata, ce va fi transmis in direct de TVR 1 si TVR international de la ora 21.15.

Bucuresti, 5.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *