Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cum să-ți protejezi inima consumând pește

Nutriționiștii susțin că este recomandat să consumăm peşte de cel puțin 2 ori pe săptămână. De ce? Pentru că este un aliment bogat în proteine, care oferă multe beneficii pentru sănătate. Peștele gras, printre care se număra și tonul, este bogat în acizi grași Omega-3, așa-zisa grăsime „bună”, alături de un conținut scăzut de acizi grași Omega-6.

Pentru toți cei care au probleme cardiovasculare, precum și pentru cei care vor să se mențină în formă mâncând echilibrat, este bine de știut că Omega 3 din carnea de ton asigură o bună funcționare a inimii. Nu e de mirare faptul că în țările mediteraneene, consumul de peşte este mai ridicat decât cel de carne roșie, incidența bolilor de inimă fiind mai scăzută.

Cum mulți dintre noi nu au timpul necesar curățării și preparării peștelui, tonul în conservă este o soluție rapidă atât pentru o gustare, cât și pentru un prânz delicios și sănătos. Deși există numeroase rețete care conțin ton, avantajul este că acest peşte este versatil și poate fi asociat cu multe legume pe care le avem în bucătărie.

cartofi umpluti cu ton eva

Fie că preferi să îl consumi în ulei măsline, în ulei vegetal sau în suc propriu, tonul Eva de la Podravka România este proaspăt și gustos. Dacă îți plac aromele puternice, care să te poarte pe coastele mediteraneene, poți alege varianta conservei de ton în ulei de măsline pe care îl poți mixa cu frunze proaspete de salată verde și stropi cu seva răcoritoare a unei lămâi. Pentru cei care preferă o variantă mai ieftină dar cu un gust la fel de bun, tonul în ulei vegetal este alegerea optimă pentru o masă copioasă. În cazul tonului în suc propriu, bucățile suculente de ton se odihnesc în saramura care-i păstrează gustul autentic. O porție de ton, fie că este în ulei sau apă, asigură aproximativ 20g de proteine, iar proteina din ton este considerată drept o sursă completă de proteine.

Reţetă cu ton a la Chef Liviu Balint

În cazul în care gătești pentru două persoane, ai nevoie de o conservă de ton Eva în ulei de măsline sau vegetal sau doar în suc propriu, 4 cartofi, o cană și jumătate de brânză cheddar , ¼ cană de ceapă verde tocată și ¼ cană de ardei verde tăiat fâșii.

Preîncălzeşte cuptorul la 190 grade. Împachetează cartofii în folie de aluminiu și dă-i la cuptor. După ce s-au copt, lasă-i la răcit, iar apoi taie-i în două. Golește jumătățile de cartof și lasă o scobitură în fiecare bucata. Restul de cartofi rezultat va fi amestecat într-un bol împreună cu uleiul vegetal sau de măsline din conservă, peste care adaugi ceapa verde, brânza cheddar, ardeiul și, bineînțeles, tonul. Cu mixul obținut reumpli cochiliile de cartofi și apoi razi brânza cheddar deasupra.

Pentru alte rețete simple și delicioase pe care vrei să le experimentezi, încearcă conservele Eva în variantă potrivită ție! Într-o lume în care viteză înseamnă performanță, o mâncare sănătoasă și nutritivă care se gătește imediat este o nouă performanță pe care o poți bifa în agenda ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *