Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cum să-ți creezi propriul atelier mobil

Spațiul de lucru acasă arată exact cum trebuie să fie: sculele sunt organizate în funcție de utilitate, piesele mari sunt pe rafturile spațioase, piesele mici sunt puse în cutii separate și etichetate. Când pleci la o lucrare însă, portbagajul tău este o bună ilustrare a haosului. E timpul să aplici regulile de organizare de acasă și pentru atelierul tău mobil. Uite cum ai putea să faci.

Este firesc să îți transformi spațiul din spate al mașinii tale într-un mic atelier mobil, pentru simplul motiv că îți va ușura viața. Vei câștiga și un avantaj strategic în fața competiției tale, vei da dovadă de profesionalism și vei inspira încredere clienților tăi. Dar în primul rând îți vei face ție viață mai ușoară.

Cum îți organizezi eficient atelierul mobil

Organizarea eficientă a unui atelier mobil se poate face în mai mult moduri. Cel mai simplu este să începi cu instalarea unor rafturi de scule pentru autoutilitare. Există mai multe companii care produc aceste spații de depozitare și poți alege ușor modelele potrivite, adaptate la marca și la volumul mașinii tale.

Cutiile de scule vin de regulă la pachet cu aceste rafturi, tocmai pentru a sorta mai eficient echipamentele, consumabilele, materialele și așa mai departe. Încărcătura din mașină trebuie asigurată adecvat greutății, cu atât mai mult când vine vorba de instrumente sensibile, în care ai investit sume serioase de bani. Există, din fericire, sisteme profesionale prin care să faci asta.

Cum să-ți creezi propriul atelier mobil

sursa foto

Echiparea autovehiculelor comerciale, pe de altă parte, înseamnă o investiție mai amplă, care merge și mai departe de rafturile auto. Se montează frecvent portbagaje pentru plafon și suporturi de scară. Se pot adăuga și capitonări și pardoseli special gândite.

În ceea ce privește aria mărcilor acoperite, cele mai multe firme specializate oferă soluții de amenajare și compartimentare pentru autoutilitare Dacia, Ford, Fiat, Citroen, Mercedes-Benz, Opel, Iveco, Nissan, Peugeot, Renault, Volkswagen și Hyundai.

Există nenumărate kituri de ancorare pe piață, dar oricare ar fi cel potrivit activității tale, ar fi bine să nu treci peste acest aspect. Este important să păstrezi poziția corespunzătoare a cilindrilor care transportă materiale fluide, granulare sau chiar gaze comprimate. Este o măsură de siguranță esențială. Suporturile de tuburi cu silicon sunt de asemenea extrem de utile. Ele sunt poziționate vertical și astfel țin obiectele din mașină protejate și organizate eficient.

Tot în categoria siguranță și prevenție intră și suportul de canistră. Este un spațiu fix, care te ține departe de accidente nedorite, cum ar fi vărsarea conținutului.

Izolează sculele ascuțite, zimțate și produsele inflamabile! Ai putea avea un spațiu special unde să depozitezi materialele sau sculele periculoase. Gândește-te ca la o măsură suplimentară, care îți oferă un pic de liniște în plus.

De asemenea, nu strică să ai și un colț în care să ții câteva consumabile pentru curățenie. Mop, mătură, făraș, găleată, dar și câteva soluții de dezinfectare, care să te ajute să te protejezi de murdărie.
Dacă vei urma acești pași și-ți vei organiza corect și eficient atelierul auto, vei putea lucra mult mai ușor și te vei simți în siguranță oriunde ai merge pentru o lucrare mai elaborată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *