free download 78 travel guides written by experts

Cum să te pregătești pentru pensionare

Poate visezi la cum să îți cheltui banii de pensie călătorind în jurul lumii, stând la plajă pe insule exotice sau jucând cât mai mult golf. Finanțele tale joacă un rol important în a face acest lucru să se întâmple și este important să îți analizezi anual cheltuielile pentru a vedea dacă ești în grafic. Dacă aplici pentru credite rapide fără a face economii pentru o viață liniștită la pensie, îți va fi foarte greu.

people batrani banca pixabay

Sursa foto Pixabay

Pensionarea este un țel de atins pe lista fiecăruia dintre noi. Este foarte important să ai țeluri și să urmărești unde te afli în relație cu aceste țeluri pentru că piața muncii, venitul tău și economiile tale pot afecta pensionarea ta mai târziu. Dacă nu ești acum pregătit pentru pensionare, ar fi timpul să-ți reconsideri planurile. Pentru a evita să faci un pas prematur și să îți părăsești locul de muncă, poți să te gândești cu maturitate și să îți setezi niște țeluri.

Întreabă-te dacă vrei într-adevăr să te pensionezi și dacă ești pregătit să părăsești provocările jobului tău. Trebuie să iei în considerare ce îți dorești să faci o dată ce ai ieșit la pensie și ce stil de viață vei adopta. Oricât de mult succes ai fi avut în cariera ta și oricât de mult ai fi economisit pentru viața ta la pensie, s-ar putea să nu fii fericit o dată ce ai atins vârsta de aur, dacă nu te-ai hotarât ce vei face cu banii și cu timpul tău.

Un prim pas spre o pensionare așa cum ți-o dorești este să începi să îți planifici bugetul. De îndată ce te vei hotărî cum să îți petreci timpul o dată ce ai atins vârsta pensionării, poți începe să îți construiești bugetul. Poți lua în calcul cheltuielile fixe ca întreținerea casei, asigurarea de viață sau facturile și poți pune deoparte bani pentru călătorii și pasiuni pe care ai vrea să le urmezi.

Un al doilea pas este să îți analizezi venitul și investițiile. Dacă ai ști cât de mult vei trăi, ai ști de cât de mulți bani vei avea nevoie. O sănătate bună și o viață activă înseamnă o pensie de care te poți bucura. În timp ce un venit sigur acoperă cheltuielile tale fixe, asigură-te că vei reuși să acoperi cu economiile tale pasiunile pe care le vei avea la o vârstă mai înaintată. Ideea de a munci mai mult până să ieși la pensie este o alternativă doar dacă îți permite sănătatea.

Astfel, de îndată ce te pensionezi și nu va trebui să mai muncești, cheltuielile de sănătate nu vor mai fi o povară. Dacă nu te vei pensiona, va trebui să continui să muncești mai mult timp, să îți schimbi stilul de viață și să cheltui mai puțini bani. Nu ai prea multe opțiuni dacă nu ai economisit foarte mulți bani. Dacă nu ai economisit pe parcursul vieții, este foarte greu să îți acoperi cheltuielile de îndată ce ai ieșit la pensie. Poți ajunge să aplici pentru credite rapide pentru restanțieri dacă nu ai economii consistente la ieșirea la pensie.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *