metalshow

Cum sa te bucuri de viata si de slujba

Dale Carnegie
Editura Curtea veche

Cunoscut autor de carti motivationale, Dale Carnegie a strans in Cum sa te bucuri de viata si de slujba niste indemnuri care pot fi utilizate de oricine in folosul propriu.

Lucrarea este structurata in patru parti – care se inlantuie insa si se completeaza – intregul text fiind de fapt o continuare fireasca. Cele 21 de povete sunt menite a-i ajuta pe cititori intai sa afle cum pot “cultiva o atitudine mentala aducatoare de lliniste si fericire”, apoi cum sa se comporte in lume, cum sa isi impuna punctual de vedere si, in sfarsit, cum sa transforme oamenii “fara a-i jigni sau a-i indigna”. Totul porneste de la “Cunoaste-te si fii tu insuti” – o pledoarie pentru sinceritate si mai ales pentru a nu imita pe altii – ci <a fi tu ca tine>. Mai ales ca nimeni nu doreste sa fie inconjurat de falsitate. Sfaturile oferite de autor sunt pana la urma lucruri de bun simt, care ar trebui sa caracterizeze orice individ. Perspectiva e in general optimista – si chiar si sfaturile te determina sa fii mai optimist – a se vedea: “Numarati-va binecuvantarile nu necazurile.” (p. 40).

Stilul direct face cartea una usor de citit. Cum sa te bucuri de viata si de slujba este presarata cu nenumarate exemple graitoare – din zona politicului – Roosevelt, Lincoln etc., –, oameni de afaceri, vanzatori, sau chiar exemple ce o au in prim plan pe sotia autorului ori chiar pe Dale Carnegie.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *